Що подарувати сватам при знайомстві

31.10.2023 14:24

Що подарувати сватам при знайомствіОсь, нарешті, ця мить настала: ваші син чи донька вирішили поєднати свої долі з коханою людиною і ви маєте познайомитися з майбутніми сватами. Звісно ж, без хоча б символічних подарунків тут не обійтися, тому пропонуємо вам сьогодні з'ясувати, що подарувати сватам при знайомстві, аби не сісти в калюжу.

Сватами сьогодні називають батьків чоловіка та дружини по відношенню одні до одних. Зазвичай свати знайомляться між собою, коли діти вирішили укласти шлюб і починають готуватися до весілля. Від того, наскільки знайомство буде успішним, багато в чому залежатиме, як складуться подальші стосунки сватів між собою, тож нехтувати цим етапом не можна.

Давня традиція наказує батькам нареченого вирушати в гості до батьків нареченої для знайомства, але в сучасному світі можливий і зворотний варіант, коли знайомитися першими йдуть у гості батьки нареченої. При цьому в обох випадках прийти з порожніми руками - поганий тон і ознака поганого знання правил етикету, а значить варто підготувати якийсь подарунок сватам.

Щоб зробити вибір, спочатку постарайтеся дізнатися у сина чи доньки про батьків другої половинки якомога більше. Що вони люблять, які мають захоплення, як вважають за краще проводити вільний час. Не соромтеся за необхідності звернутися за порадою до майбутнього зятя чи невістки: кому як не дітям знати, що сподобається їхнім батькам?

Якщо зможете дізнатися про переваги сватів у сфері подарунків, то легко зможете підібрати презент для знайомства в межах вашого бюджету. А ось якщо вам нічого вивідати не вдалося, то ситуація ускладнюється і доведеться діяти на свій страх та ризик. На цей випадок пропонуємо вам перелік ідей для подарунків сватам при знайомстві, які стануть вашою паличкою-виручалочкою та допоможуть знайти правильне рішення.

Квіти, цукерки, алкоголь

Це стандартний набір для походу в гості, який підходить на всі випадки життя. І ви точно не помилитеся, якщо виберете саме такий варіант. Тільки, звичайно ж, виглядати ваш подарунок має презентабельно, а віддати перевагу краще не кількості, а якості.

Коровай

Якщо хочете дотриматися традиції, то можна при знайомстві подарувати сватам коровай. Раніше, коли свати йшли в будинок нареченої, вони завжди несли з собою хліб: якщо батьки згодні були віддати дочку заміж, вони приймали цей хліб, а в іншому випадку сватам як символ відмови вручався гарбуз.

Кімнатні рослини

Такий подарунок доречно вручати, якщо ви точно знаєте, що свати люблять кімнатні квіти, інакше і ви, і вони можуть відчути незручність. При цьому, вибираючи відповідну кімнатну рослину, постарайтеся віддати перевагу тій, яку легко буде доглядати. Плюс, не забудьте уточнити у дітей, чи є у когось із сватів алергія на рослини.

Десерт до столу

Десерт до святкового столу — це практично такий самий безпрограшний варіант, як і стандартні «квіти-цукерки». Гарний торт або коробочка солодощів відмінно доповнять чаювання з нагоди знайомства, а якщо смачний десерт ще й зроблений своїми руками, то це буде ще краще.

Набір з чаю та кави

Відмінний подарунок для знайомства зі сватами, який ні до чого не зобов'язує і яким можна почати користуватися відразу ж. Це може бути невеликий сет з популярних або, навпаки, рідкісних смаків чаю чи сортів кави, а також це може бути гарний чай/кава в подарунковій упаковці.

Дарувати сватам при знайомстві можна ще багато чого, і, наприклад, часто в популярних списках подарунків з цієї нагоди фігурують різноманітний домашній текстиль, кімнатні капці, банні халати, набори для приготування шашликів, набори мила ручної роботи, дрібна побутова техніка, парні футболки, светри, або піжами, косметика для жінок та сигари — для чоловіків, а також книги, ключниці, теплі шарфи та шапки, гаманці, сумки тощо. що вам більше подобається, але не забувайте, про те, що ваш подарунок ні в якому разі не повинен натякати на будь-які недоліки в сватах, їхньому будинку чи укладі життя, а якщо сумніваєтеся - віддайте перевагу універсальним «ввічливим» подарункам.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7659