Криптопозика: як працює послуга та як її використовувати?

28.11.2023 15:33

Криптопозика: як працює послуга та як її використовувати? Бувають ситуації, коли для реалізації торгової чи інвестиційної стратегії бракує власного капіталу чи потрібен інший вид крипти. Вирішити проблему допоможе криптокредит, який надає безпосередньо біржа. Працюючи з такими платформами, ви додатково отримуєте високу якість обслуговування та швидку відповідь за вашою заявкою. Далі ви самі вирішуєте, що робити зі позиченими грошима. До того ж, саме на криптобіржах можна відстежувати на криптовалюту онлайн-курс.

Принцип роботи криптокредитування

Список послуг, що надаються на криптовалютних біржах, з кожним роком розширюється. Щоб максимально реалізувати потенціал крипторинка, можна використовувати кредитні кошти. Але перед оформленням криптозайму слід розібратися у всіх нюансах та умовах, які діють на криптокредитному майданчику. Як усе влаштовано у системі криптокредитування:

  • Вибір платформи, де можна оформити позику крипти. Розгляньте, які активи можна позичити, на який термін, і під який відсоток. Надішліть запит, щоб взяти криптовалюту в кредит.
  • Внесення застави для затвердження криптопозики. Розмір кредиту залежить від того, яку суму ви використовуєте як заставну.
  • На деяких сервісах процеси влаштовані автоматично. Вам потрібно лише вчасно поповнювати рахунок, а всі оплати виконуватимуться без безпосередньої участі.
  • Погасивши кредит криптовалют, ви можете повернути заставу та використати її на свій розсуд.

Зрозуміти, за якою відсотковою ставкою діятиме кредитування у вашому конкретному випадку, можна, якщо заповнити автоматичну форму на сайті біржі. Ви введете необхідні дані, і вам висвітляться всі розрахунки.

Навіщо потрібний крипто-кредит?

Використовувати позичені кошти можна для різних цілей. Ось найбільш популярні зі всього списку можливих:

  • Торгівля.

На криптовалюту в Україні курс постійно змінюється та демонструє гарні можливості для заробітку. Трейдери знайомі із позиками через кредитне плече, яке дозволяє збільшити обсяг позицій на ринку. Це простий спосіб підвищити можливий дохід від угод, але водночас зростають ризики втрат.

  • Інвестування.

Крипто-займ – рішення, коли потрібно збільшити свій капітал для інвестицій у цифрові монети або поповнення інвестиційного портфеля. Позичені кошти допоможуть диверсифікувати ризики, купити нові активи та збільшити прибутковість.

  • Використання стратегічних можливостей.

Трапляються випадки, коли власних грошей недостатньо, а на ринку спостерігаються вигідні умови для реалізації певної стратегії. Криптокредит дасть змогу вчасно зреагувати та заробити.

  • Хеджування ризиків.

У кредит криптовалюту можна брати також як інструмент хеджування. Простий приклад: позичені активи можна продати за короткий термін, якщо прогнозується обвал вартості. Це допоможе не втратити гроші, вкладені в іншу крипту.

  • Закриття термінових потреб.

Криптокредитування рятує, коли терміново потрібні гроші, а продавати цифрові монети ви не хочете. Позики криптовалют відкриють доступ до ліквідності.