Що не можна дарувати на Новий рік? Антирейтинг подарунків

29.12.2023 14:13

Що не можна дарувати на Новий рік? Антирейтинг подарунківПри виборі подарунків до Нового року багато хто воліє не надто турбувати себе пошуками і випадково можуть потрапити в халепу з вибором, образивши або навіть образивши когось. Щоб цього не сталося з вами, дізнайтеся, що не можна дарувати на Новий рік і що входить у своєрідний антирейтинг подарунків до цього свята.

Насправді будь-який подарунок може виявитися вдалим, якщо ви «вгадаєте» з одержувачем, адже є люди, які будуть раді всім презентам. Але, зізнаємося чесно, подібні випадки досить рідкісні, а ось розчарувати або навіть образити когось невдало підібраним подарунком — раз плюнути.

Як зрозуміти, що саме не варто вручати у подарунок на Новий рік? Тут можуть бути різні підходи. Наприклад, якщо ви або одержувач подарунка забобонні, то вам слід знати, що що не можна дарувати на Новий рік, згідно з прикметами. Так, у числі заборонених народними прикметами подарунків можна перерахувати ножі, ножиці та виделки, капці та шкарпетки, годинники, хустки та рушники, дзеркала, свічки, посуд (порожній), рукавички та гроші. Також дарувати небажано порожній гаманець та перли (ну а раптом).

Якщо і ви, і одержувач вірите в китайський гороскоп, то не даруйте на Новий рік того, що не до смаку символу наступного року. Скажімо, символ 2024 року, Дракон, не любить всього темного, не шанує handmade-подарунки і може роздратуватися, якщо подарунок має якесь відношення до вогню, оскільки це тільки його стихія. А ще в рік Дракона не рекомендується дарувати годинник, предмети гігієни та парфумерію.

Якщо ні ви, ні одержувач у прикмети та гороскопи не вірите, керуйтесь загальними правилами етикету вручення подарунків, а також індивідуальними уподобаннями. Наприклад, згідно з етикетом, небажаними подарунками на Новий рік є нижня білизна, гігієнічна продукція (шампуні, мило, гелі для душу, дезодоранти), сувенірна продукція низької якості, предмети одягу.

Що ж стосується індивідуальних уподобань, то тут все дуже складно: потрібно досить добре знати людину, щоб розуміти, що їй сподобається, а що — ні. Але якщо з близькими людьми це зрозуміло, то як бути, коли одержувачем вашого подарунка є, скажімо, колега по роботі?

Можна спробувати з'ясувати думку більшості. Наприклад, у різних країнах регулярно напередодні Нового року проводяться соціальні опитування, темою яких є найгірші подарунки до цього свята. Так ось, у вітчизняних умовах респонденти серед найгірших варіантів найчастіше називають:

  • різне кухонне начиння;
  • шкарпетки, светри та шапки з новорічними візерунками;
  • біжутерію;
  • пазли;
  • постільну білизну та рушники;
  • канцелярське приладдя;
  • декоративні статуетки;
  • м'які іграшки;
  • магніти на холодильник;
  • свічки;
  • спортивний інвентар;
  • солодощі.

Звісно, з багатьма перерахованими в цьому антирейтингу подарунками можна було б посперечатися, адже є ті, кому до душі забавні м'які іграшки, хто божеволіє від смішних шкарпеток та светрів «з оленями» або хто завжди радий черговому стильному блокноту. Так що висновок тут простий: на 100% поганих подарунків до Нового року не буває, а потрібно намагатися враховувати уподобання та смаки одержувачів, щоб зрештою неодмінно порадувати їх та залишити лише приємні враження!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7702