Як фотографуватися в лавандовому полі?

12.06.2024 13:38

Як фотографуватися в лавандовому полі?Раніше всім, кому хотілося гарних фото в квітучих лавандових полях, доводилося вирушати в Прованс, який славився цими полями. Але зараз такої потреби немає, адже вже й у вітчизняних умовах багато хто з ентузіастів давно створив гарні лавандові локації спеціально під фотосесії. Якщо ви хочете таку фотосесію і для себе, то ми розповімо, як фотографуватися в лавандовому полі, щоб вийшло красиво.

Якщо ви знаходитесь в тій місцевості, де фермери масово вирощують лаванду в комерційних цілях, то, швидше за все, фотографуватися в лавандових полях ви зможете за символічну плату (а то й зовсім безкоштовно) і в зручний для вас час. Але якщо поблизу нічого подібного немає, спробуйте пошукати в окрузі лавандові посадки, створені саме для фотографування.

Власники подібних лавандових локацій (зазвичай не надто великих за площею), як правило, пропонують їх в оренду для зйомок погодинно, причому найкращий час зазвичай розкуповується фотографами відразу ж, як тільки дається оголошення про старт цвітіння. Тож просто взяти і в будь-який момент приїхати з бажанням пофотографуватися в лаванді навряд чи вийде.

Погодьтеся, в подібних умовах недозволеною розкішшю було б не приділити достатньої уваги підготовці до фотосесії, щоб знімки врешті-решт не розчарували. І саме тому ми пропонуємо вам ознайомитися з кількома найважливішими нюансами проведення фотосесій у лавандових полях — хоч із професійним фотографом, хоч самостійно.

Насамперед рекомендується ретельно вибрати час для зйомки. Цвітіння лаванди триває лише близько 3-4 тижнів, сезон припадає десь на червень-липень. Найкращі знімки виходять, коли лаванда на піку цвітіння, але щороку на різних локаціях це можуть бути різні дати, тому варто орієнтуватися на конкретну локацію і уточнювати у власників, коли починає зацвітати саме їх лаванда, після чого можно відрахувати 1-2 тижні від цієї дати - це й буде оптимальний час.

Лаванда найкрасивіше виглядає на світанку чи заході сонця, а от у розпал дня, та ще й сонячного, робити на лавандовому полі нічого — яскраве сонце битиме в очі, а тіні вийдуть надто різкими. Тому намагайтеся бронювати час для зйомки рано вранці або вже ввечері, можливо, це доведеться зробити заздалегідь. Втім, якщо погода буде трохи похмурою, можна пофотографуватися і в середині дня.

Що одягти на фотосесію в лавандовому полі? Мабуть, це питання одне з найголовніших для тих, хто хоче красиві знімки в лаванді. Вдалими вважаються тематичні вбрання в стилі прованс, бохо, вітаються в одязі такі кольори як білий та різні його відтінки, фіолетовий та бузковий, яскравий жовтий та помаранчевий. Також непогано виглядають блакитний, бірюзовий, м'ятний, пудровий або персиковий, глибокий бордовий, а також сірий.

Для дівчаток, дівчат та жінок найчастіший вибір на фотосесію в лаванді — це, звісно ж, сукня. Також можна вибрати сарафан, комплект зі спідниці та сорочки, блузи чи топа. Образи, як правило, ніжні, романтичні, їх добре доповнити такими аксесуарами, як солом'яний капелюшок і солом'яна сумочка, вінок з квітів, біжутерія в стилі бохо, хустка.

Чоловіча половина може вибирати для себе легкі світлі лляні або бавовняні штани чи шорти, джинси та сорочку або футболку у світлій кольоровій гамі, краще без принтів. Капелюх, неформальна краватка-метелик, підтяжки — цікаві аксесуари, які додадуть образу шарму.

Використовуйте різноманітний тематичний реквізит під час фотографування в лаванді. Добре виглядатимуть у кадрі різні плетені кошики, букети лаванди, книги, чай, плед, а також різна лавандова продукція, наприклад, лавандові свічки чи лавандовий мед. Ще добре виглядатимуть велосипеди в ретро-стилі, садова лійка. До речі, зазвичай на лавандових локаціях для фотосесій весь подібний реквізит вже є, тому вам не доведеться шукати його самостійно.

Що робити безпосередньо в кадрі? Лавандові поля найкраще підходять для зйомок у русі. Бігайте і прогулюйтеся полем, сідайте, щоб вдихнути ніжний аромат, змінюйте ракурси і пози, щоб фото вийшли якомога живішими. Звісно, ​​ніхто не заборонить зробити й кілька постановочних портретних кадрів. Якщо ви фотографуєтеся удвох чи групою, обов'язково взаємодійте один з одним якось перед камерою, не робіть знімки в позі «руки по швах».

У квітучій лаванді кадри виходять неймовірно барвистими, затишними, романтичними та душевними, тож фотографуватися в лавандовому полі — чудова ідея. Головне, дійсно добре підготуватися до зйомки, встигнути забронювати вдалий час і по-справжньому насолоджуватися процесом. А ще не забудьте, що для збереження можливості і наступного року зробити лавандову фотосесію до локації слід ставитися дуже дбайливо, дотримуючись усіх правил відвідування.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7829