Що робити зі знайденими грошима?

16.07.2024 14:43

Що робити зі знайденими грошимаЗнайти на вулиці гроші - це на щастя чи ні? Що робити зі знайденими грошима, щоб не прикликати на себе та своїх близьких біду? Давайте дізнаємося сьогодні, які є прикмети та забобони з цього приводу, і з'ясуємо, як робити правильно.

Якщо не замислюватися про езотерику, то у випадку, коли ви раптом знаходите гроші, у вас є усього 3 варіанти: ви можете відправитися на пошуки господаря цих грошей і спробувати повернути їх, можете спокійно взяти знайдене собі або можете взагалі проігнорувати дану подію і вирушити далі у своїх справах. Вибір буде продиктований вашою совістю та знайденою сумою.

А ось якщо ви вірите в народні прикмети, то вам потрібно враховувати ще й те, як можуть вплинути гроші, які вам попалися, на вашу подальшу долю. Адже в різних випадках знайдені купюри або монети можуть говорити про майбутнє багатство і приємні події в житті, а можуть - про біди, хвороби і нещастя. І важливо розуміти, що на вас чекає, якщо ви все ж наважитеся підняти гроші і взяти їх собі.

Так, особливо добре подумайте, якщо знаходите гроші прстоо на перехресті. Здавна різні народні знахарі, ведуни та відьми використовували «заговорені» монети та купюри, щоб «переслати» на них усілякі біди та проблеми. Такі гроші потрібно було викинути саме на перехресті, адже це сильне енергетичне місце, і той, хто їх знайшов, «забирав» все негативне собі.

Зрозуміло, що навряд чи хтось сьогодні всерйоз виконує подібні ритуали, але чи варто спокушати долю та перевіряти на собі? Найкраще просто проігноруйте знайдені гроші, навіть якщо сума велика. А якщо ви ніяк не можете залишити гроші валятися на землі, то можна спробувати провести своєрідний ритуал очищення знайдених грошей.

Для цього слід підняти знайдені гроші своєю робочою рукою (тобто правою для правшів і лівою — для шульг). Вважається, що на провідній руці знаходиться янгол-охоронець, який убереже від нещасть. На гроші потрібно тричі наплювати з обох боків, після чого їх можна взяти додому і окропити святою водою. Далі слід знайдені гроші негайно витратити на щось не надто потрібне, але приємне. Або ж можна знайдені гроші передати на якусь добру справу.

Якщо гроші знайдені не на перехресті, це може бути знаком удачі та майбутнього багатства. Наприклад, є прикмета, яка свідчить, що знайдена землі жовта монета віщує прибуток вже найближчим часом; її треба підняти зі словами: «Монету забираю, на багатство чекаю». Цікаво, що окремі прикмети існують для різних днів тижня, коли знайдено гроші.

Скажімо, якщо гроші ви знайшли в понеділок, то чекайте на прибуток. Якщо це сталося у вівторок, то вам доведеться зустрітися з якоюсь впливовою людиною. У середу знайдені гроші віщують підвищення зарплати чи нову прибуткову роботу, а у четвер — несподіваний прибуток. У випадку, коли гроші знайдені в п'ятницю, це є знаком отримання незабаром дорогого подарунка. У суботу це буде символом вдалої угоди або вигідної покупки, а в неділю — знаком майбутнього знайомства з багатою людиною.

Є прикмети про знайдені гроші і залежно від погоди; наприклад, якщо знайти гроші в дощ, то це до прибутку, а якщо в сніг — то до успіху. А ще різні прикмети підказують, як поводитися зі знайденими монетами та купюрами в залежності від поточної фази місяця. Ось, наприклад, якщо місяць росте, то гроші радять покласти на вікно і тричі вимовити спеціальні слова: «Місяць росте, і гроші мої примножуються». Після цього потрібно наступного дня витратити на щось, пов'язане зі своєю мрією.

На старий місяць рекомендується витратити знайдені гроші на продукти харчування, а при повні слід взагалі відмовитися від витрат на себе і пожертвувати знайдене знедоленим. В іншому випадку може чекати серйозна хвороба або якісь неприємності.

Які ще прикмети та забобони є про знайдені випадково гроші? Їх досить багато. Наприклад, одне з народних вірувань говорить, що гроші, які попалися на дорозі перед своїм будинком, потрібно витратити обов'язково на щось для цього будинку, щоб він був повною чашею. Інше повір'я стверджує, що якщо гроші знайде чоловік перед побаченням, воно має бути вдалим.

Нарешті, ще одна прикмета стверджує, що якщо гроші попалися в гаманці, то його не слід залишати собі, а краще комусь віддати. Втім, у цьому випадку варто подумати не про прикмети, а про те, щоб спробувати знайти господаря пропажі та повернути йому гаманець разом із вмістом, якщо всередині виявилися документи чи візитівка. Якщо даних про власника немає, то про знахідку можна повідомити в поліцію, інакше потім можна отримати звинувачення у крадіжці.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7854