В Сумському НАУ обговорили питання сучасного картоплярства

04.07.2014 15:13

В СНАУ обсудили вопросы современного картофелеводства «Сучасні сорти картоплі та реакція їх на різні умови вирощування» - під такою назвою в Сумському національному аграрному університеті був проведений День поля.

Організаторами заходу, окрім університету, виступив Департамент агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації.

На захід завітали науковці університету та інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України, а також представники державних установ аграрного сектору районних та обласного рівнів, фермери, представники особистих селянських господарств та студенти.

У програмі розглядалися питання насінництва картоплі, технології її вирощування, особливості вирощування у Північно-Східному лісостепу України, економіка культури.
Поряд із розглядом теоретичних питань учасники заходу відвідали дослідні ділянки університету з вирощування різних сортів картоплі, науково-дослідну лабораторію університету, де оглянули зразки картоплі, визначили її біологічну врожайність, обмінялися думками та подискутували.

На правах рекламы