ПАТ «Сумихімпром» навесні поновить виробництво добрив

01.03.2023 10:10

ПАТ «Сумихімпром» навесні поновить виробництво добрив ПАТ «Сумихімпром» розпочало поетапне відновлення після вимушеної зупинки минулого року. Тут планують запустити базові цехи та почати виробляти мінеральні добрива. пігмента та сірчану кислоту.

«Ми завершили відновлювальні роботи, капремонти та вже у квітні запускаємо базові цехи підприємства. Запрацює весь технологічний цикл. Ми завантажуємо в повному обсязі цехи з випуску мінеральних добрив, пігментів та сірчанокислотне виробництво», — наголосив виконавчий директор ПАТ «Сумихімпром» Володимир Волков.

Вже у квітні потужності підприємства зможуть щомісячно виробляти 20-25 тис. т добрив.

«Це питання продовольчої безпеки країни. Ми маємо виконати виробничий план, який передбачає випуск понад 200 тис. т складних добрив протягом пів року. Україна має розраховувати на власне виробництво. Війна продемонструвала, що імпортери не завжди вчасно поставляють добрива за тих ризиків, які були і є в Україні», — зазначив Волков.

І додав, що «Сумихімпром» не планує звужувати асортимент і випускатиме NPK та NP добрива.

Для довідки: ПАТ «Сумихімпром» — одне з найбільших вітчизняних підприємств з випуску складних мінеральних добрив, двоокису титану, сірчаної кислоти та інших видів продукції неорганічної хімії. Підприємство входить до трійки бюджетоутворюючих підприємств міста Суми та області та виробляє понад 30 марок NPK-добрив з різним співвідношенням поживних речовин для різних ґрунтових та кліматичних зон.

За матеріалами: https://agroportal.ua/