Депутати внесли зміни до бюджету Сумської громади

01.06.2023 14:07

Депутати внесли зміни до бюджету Сумської громадиДепутати ухвалили рішення про внесення змін до бюджету Сумської міської територіальної громади на 2023 рік.

Зокрема схвалили збільшення обсягу загального фонду бюджету на суму 21 млн грн (з них за рахунок додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання диспропорції у місцевих бюджетах, які виникли у зв’язку зі збройною агресією рф – 7,3 млн грн, спрямування частини вільного залишку коштів, що склався станом на 1 січня 2023 року – 13,1 млн грн та перевиконання надходжень по бюджету розвитку (спеціальний фонд) за січень–квітень 2023 року – 0,5 млн грн, а також залишку коштів цільового фонду – 0,05 млн грн) та перерозподіл видатків бюджету (зокрема коштом обсягів резервного фонду – 108,1 млн грн), які передбачені в основному на безпеку та оборону, забезпечення діяльності критичної інфраструктури громади, закладів освітянської галузі та охорони здоров’я, а також соціального захисту населення.

На заходи та роботи з територіальної оборони громади – 14,3 млн грн.

Передача субвенції до державного бюджету на заходи, пов’язані з забезпеченням національної безпеки, та інші повноваження – 13,1 млн грн.

Для закладів освітянської галузі – 54,7 млн грн:

  • капітальний ремонт підвальних приміщень в закладах дошкільної освіти з метою їх приведення до відповідних норм і вимог найпростіших укриттів – 48 млн грн;
  • реконструкція частини підвального приміщення з облаштуванням укриття – 150 тис. грн;
  • реставраційний ремонт підвального приміщення з облаштуванням укриття – 3,2 млн грн;
  • реставраційний ремонт протирадіаційного укриття – 3,3 млн грн.

На підтримку комунальних закладів охорони здоров’я – 11,1 млн грн:

  • капітальні роботи в підвальному приміщенні (укриття) – 9,4 млн грн;
  • забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю засобами медичного призначення (підгузками) – 1 млн грн;
  • придбання пожежного обладнання і його встановлення – 297 тис. грн;
  • виготовлення проєктно-кошторисної документації та проведення її експертизи по об’єкту – 400 тис. грн.

На заходи та підтримку закладів з фізкультурної спрямованості – 1,2 млн грн (на придбання спортивного одягу, обладнання та інвентарю для ДЮСШ).

На видатки соціального захисту населення – 5,6 млн (грошова допомога на поховання загиблих захисників України, матеріальна допомога на лікування, матеріальна допомога сім’ям загиблих Захисників України та на розв’язання соціально-побутових питань (ремонт покрівлі), вшанування загиблих захисників/захисниць).

На видатки галузі культура та мистецтво – 0,8 млн грн.

На видатки, які віднесені до повноважень органів місцевого самоврядування, – 3,4 млн грн.

Для надання фінансової підтримки комунальним підприємствам міста – 3 млн грн для КП «Міськводоканал» (на оплату електроенергії).

На об’єкти критичної інфраструктури та інше – 26 млн грн (реконструкція каналізаційних колекторів, забезпечення взаємного резервування теплових джерел Сумської ТЕЦ та КППВ, ліквідаційний тампонаж експлуатаційних свердловин по КП «Міськводоканал», нове будівництво кладовища в районі Новоселиця, реконструкція інженерних мереж селища Ганнівка, нове будівництво дитячого та спортивного майданчика на території біля озера Чеха, нове будівництво парку культури і відпочинку «Чешка», будівництво водозабору в с. Верхнє Піщане та водоводів до Сум і с. Стецьківка тощо).

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/