У Тростянці відбулися волонтерські спаринги «Стара фортеця»

28.08.2023 13:50

У Тростянці відбулися волонтерські спаринги «Стара фортеця»Хоча традиційний фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця», який до початку повномасштабного вторгнення щорічно проходив у Тростянці, цього року не відбувся через війну, його організатори провели 27 серпня однойменні волонтерські спаринги на користь ЗСУ.

Як повідомляє Тростянецька міська рада, закриті змагання бійців клубів історичної реконструкції та середньовічного бою пройшли в стінах Круглого двору. Їхнім завданням було піднесення національного спортивного духу й допомога Збройним Силам України.

«Ми сумуємо за Тростянцем, за «Старою фортецею», яка збирала шанувальників лицарських боїв з усієї України, тому й проводимо ці змагання саме тут. Дякуємо Збройним Силам України, що дали можливість їх провести, віримо, що фестиваль повернеться до Тростянця після перемоги!», — зазначив Сергій Клочко, головний організатор фестивалю.

Щоби відточити бойове мистецтво на ристалищі та підтримати ЗСУ, до Тростянця прибули близько ста середньовічних лицарів та фехтувальників. Вони представляли такі відомі клуби історичної реконструкції та середньовічного бою, як «Князь», «Ritter» і «Шарухань», які впродовж років були постійними учасниками фестивалю «Стара фортеця. Подорож крізь століття». Серед учасників спарингів були і воїни ЗСУ, які наразі перебувають у відпустці.

Міський голова Тростянця Юрій Бова вручив подяки спортсменам та спортсменкам за активну громадську позицію, високий прояв патріотизму, підтримку та розвиток культури і спорту як важливого чинника відновлення України. Він висловив переконання, що після війни, після нашої Перемоги Тростянець поверне собі фестивальну славу і репутацію фестивальної столиці Сумщини.

За матеріалами facebook.com/TrostyanetsTownCouncil