Новини. Суспільство

У Рижівці залишилося сім жителів, яких ще не евакуювали

У Рижівці залишилося сім жителів, яких ще не евакуювалиУ Рижівці залишилося сім жителів, яких ще не евакуювали. Всі вони пенсіонери. Одна родина, бабуся та дідусь, хочуть виїхати. Про це повідомив староста Рижівки, передає Кордон.Медіа.

На Сумщині триває евакуація з прикордоння

На Сумщині триває евакуація з прикордонняНа Сумщині триває евакуація з прикордоння. Зокрема, з Великописарівської громади, яка щодня перебуває під ворожими обстрілами, з 13 по 17 березня евакуйовано 256 осіб, в тому числі 26 дітей.

11 березня у Сумах реєструватимуть постраждалих 6 березня на вул. Парковій для виплати грошової допомоги

11 березня у Сумах реєструватимуть постраждалих 6 березня на вул. Парковій для виплати грошової допомоги11 березня ГО ACTED проводитиме реєстрацію постраждалих від шахедного удару 6 березня на вул. Парковій у Сумах. Французька гуманітарна організація ACTED проводитиме реєстрацію у програмі надання екстреної багатоцільової грошової допомоги.

У Сумах припинені аварійно-відновлювальні роботи на місці нічних прильотів

У Сумах припинені аварійно-відновлювальні роботи на місці нічних прильотівУ Сумах завершено аварійно-відновлювальні роботи на місці влучань ворожих БПЛА, що сталися 6 березня. Підрозділи ДСНС відбули до місця розташування.

У Сумах дружини військових вийшли на мітинг

У Сумах дружини військових вийшли на мітингРодини військовослужбовців вийшли на мітинг у Сумах. Просять демобілізації для бійців, які служать понад 18 місяців. Участь в акції взяли понад два десятки людей. Вони пройшлися центром міста.

Сьогодні в Сумах прощатимуться із воїнами Олександром Пономаренком та Олександром Мельником

Сьогодні в Сумах прощатимуться із воїнами Олександром Пономаренком та Олександром МельникомСьогодні, 1 березня, Сумська громада проведе в останню путь двох захисників України – Олександра Пономаренка й Олександра Мельника. Захисники загинули в Донецькій областів. Першому було 46 років, другому – 50 років.

У Сумах оголосили День жалоби за загиблими поліцейськими

У Сумах оголосили День жалоби за загиблими поліцейськими29 лютого в Сумах оголошено Днем жалоби за загиблими під час обстрілу поліцейськими. Нагадаємо: 27 лютого в Хотінській громаді загинуло двоє та було поранено шість поліцейських, які приїхали на місце обстрілу аби задокументувати пошкодження.

Статус дитини, яка постраждала внаслідок війни, нададуть всім дітям Шосткинської громади

Статус дитини, яка постраждала внаслідок війни, нададуть всім дітям Шосткинської громадиСтатус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, нададуть всім дітям Шосткинської громади. Відповідний статус вже надано 471 дитині. Оброблено документи 323 дітей, рішення буде виноситися на чергове засідання виконавчого комітету міської ради.

На Сумщині в межах 5-кілометрової зони встановили додаткові обмеження

На Сумщині в межах 5-кілометрової зони встановили додаткові обмеженняВідповідний наказ підписали начальник Сумської ОВА та командир оперативно-тактичного угруповання «Суми».

В рамках обміну полоненими 8 лютого додому повернуто 3 захисників з Сумщини

В рамках обміну полоненими 8 лютого додому повернуто 3 захисників з СумщиниРідні та близькі українських військовополонених зібрали й опублікували список звільнених із неволі за обміном у четвер, 8 лютого. Серед 100 оборонців, що повернувся додому, було в тому числі 3 жителя Сумщини.

Наразі в Сумах є укриття лише для 10% жителів

Наразі в Сумах є укриття лише для 10% жителівВ Сумах є укриття лише для 10% жителів, при цьому жоден район міста не має достатньо укриттів, щоб забезпечити 100% мешканців. Про це в ефірі «Українського радіо Суми» повідомив начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Через ГРВІ та грип сумські школярі навчатимуться до кінця тижня дистанційно

Через ГРВІ та грип сумські школярі навчатимуться до кінця тижня дистанційноУ зв’язку зі зростанням у сумській громаді інфекційної захворюваності міська комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення про запровадження протиепідемічних заходів.

Благодійники фонду «Разом для України» привезли в Суми допомогу для чотирьох медзакладів

Благодійники фонду «Разом для України» привезли в Суми допомогу для чотирьох медзакладівДо Сум завітали благодійники фонду «Разом для України». Яку допомогу та кому привезли, яким ще медичним закладам області надавали та надаватимуть підтримку – про це в ефірі «Українського Радіо-Суми» розповіла медична експертка фонду «Разом для України» Олена Теряєва.

«Underground»: у Шостці може з’явитися підземна школа

«Underground»: у Шостці може з’явитися підземна школаУ Шостці опрацьовується питання відкриття підземної школи. Вона функціонуватиме при одному з навчальних закладів.

На Сумщині розпочинають нову програму з гуманітарної підтримки постраждалого від війни населення

На Сумщині розпочинають нову програму з гуманітарної підтримки постраждалого від війни населенняМінреінтеграції та міжнародна організація «Acted» розпочинають нову програму з гуманітарної підтримки постраждалого від війни населення. Про це повідомляє Сумська ОВА.

У середмісті Сум щоранку лунатиме хвилина мовчання за загиблими

У середмісті Сум щоранку лунатиме хвилина мовчання за загиблимиУ середмісті Сум щоранку лунатиме хвилина мовчання за загиблими. Відповідне доручення надав начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко.

У Липовій Долині відремонтували укриття в школі за 6 млн грн

У Липовій Долині відремонтували укриття в школі за 6 млн грнНа облаштування безпечних умов у закладі загальної середньої освіти Липоводолинська громада отримала з державного бюджету субвенцію у розмірі 6,21 млн грн на реалізацію проєкту: «Реконструкція протирадіаційного укриття (ПРУ) по вул. Короленка, 1 смт Липова Долина Роменського району Сумської області».

Сьогодні в Сумах поховають двох військовиків

Сьогодні в Сумах поховають двох військовиківУ Сумах, як повідомляє міськрада, сьогодні, 15 січня, поховають двох військовиків: солдата Віталія Борисова і старшого солдата Андрія Донця.

В Сумах поховають захисника України Романа Анохіна, який майже рік вважався зниклим безвісти

В Сумах поховають захисника України Романа Анохіна, який майже рік вважався зниклим безвістиУ Сумах проведуть в останню путь Романа Анохіна, який вважався зниклим безвісти майже рік. О 12:00 Героя відспівають у Свято-Георгіївському храмі (вул. Збройних Сил України, 7), а о 13:15 поховають на Алеї Слави Баранівського кладовища.

У Сумах запрацювала ковзанка: які ціни (ОНОВЛЕНО)

У Сумах запрацювала ковзанкаНайпопулярнішою розвагою для сумчан залишається катання на ковзанах. Цей вид рухової активності дозволяє весело і з користю для здоров’я проводити вільний час на льоду з сім’єю або друзями. Сумчани вже можуть активно провести час, катаючись на ковзанах, адже льодова арена «Авангард» вже запрацювала.