Новини. Суспільство

У Старому Селі під Сумами знайшли сміттєзвалища: влада не реагує

У Старому Селі під Сумами знайшли сміттєзвалища: влада не реагуєДержавною екологічною інспекцією у Сумській області опрацьовано повторне звернення, яке надійшло на Гарячу лінію Інспекції, стосовно утворення несанкціонованих сміттєзвалищ на території села Старе Село.

Сумські волонтери передали КП «Електроавтотранс» гуманітарний автобус від партнерів з Німеччини

Сумські волонтери передали КП «Електроавтотранс» гуманітарний автобус від партнерів з НімеччиниПоповнення автопарку стало можливим завдяки співпраці ГО «СББ-ТИЛ» з німецькою благодійною організацією «Синьо-жовтий хрест».

У Центрі УБД видають продуктові набори рідним загиблих захисників/захисниць

У Центрі УБД видають продуктові набори рідним загиблих захисників/захисницьКУ «Центр учасників бойових дій» запрошує сім’ї загиблих захисників/захисниць України отримати продуктовий набір від американської некомерційної організації «Global Empowerment Mission (GEM)»

У Сумах – аварійне відключення електроенергії

У Сумах – аварійне відключення електроенергії«Сумиобленерго» повідомляє, що сьогодні, 19 червня, через аварійну ситуацію в мережах НЕК “Укренерго” частина жителів міста Суми тимчасово без електроенергії. Енергетики працюють над вирішенням проблеми.

У Сумах створили петицію проти підвищення вартості проїзду в маршрутках

У Сумах створили петицію проти підвищення вартості проїзду в маршруткахЯк стало відомо 15 червня, розпорядженням Сумської міської військової адміністрації з 22 червня вартість проїзду в міських маршрутках Сум становитиме 15 грн, окрім маршруту №51, для якого вартість проїзду становитиме 22 грн. Небайдужі жителі Суми виступили проти такого підвищення та створили відповідну петицію у Єдиній системі місцевих петицій.

У старостинських округах Сумської МТГ змонтували системи оповіщення

У старостинських округах Сумської МТГ змонтували системи оповіщенняЯк повідомляє Сумська міськрада, сирени встановили в селах Велика Чернеччина, Стецьківка, Піщане. Додатково ще – у Сумах. Разом – 10 зовнішніх блоків.

«Поверніть з полону мого тата»: сум’яни вийшли на мирну акцію на підтримку військовополонених

«Поверніть з полону мого тата»: сум’яни вийшли на мирну акцію на підтримку військовополоненихВже вдруге у центрі Сум провели масштабну мирну акцію на підтримку військовополонених. У суботу на мітинг прийшли понад сотня людей — родичі, друзі та небайдужі сум’яни.

У Сумах обстежили улюблені зони відпочинку містян біля води

У Сумах обстежили улюблені зони відпочинку містян біля водиФахівці Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб дослідили воду, а рятувальники – дно в улюблених місцях відпочинку сумчан.

У Сумах розширюють мережу укриттів

У Сумах розширюють мережу укриттівНаразі для використання готові 242 захисні споруди різних форм власності. Перетнули показник із загальною кількістю місць – вже 70 тисяч, інформує СМВА.

Конотопська громада отримала два потужних генератори від німецьких партнерів

Конотопська громада отримала два потужних генератори від німецьких партнерівНа Сумщині продовжують підвищувати енергонезалежність критичної інфраструктури. Конотопська громада отримала 2 потужних генератори для потреб житлово-комунального господарства.

У Сумах відкрили Простір для ВПО

У Сумах відкрили Простір для ВПОУ Сумах у департаменті соціального захисту населення запрацював Простір для ВПО, який відкрили за підтримки міжнародних донорів. Створенню такого Простору посприяла Датська рада у справах біженців, яка торік підписала з департаментом соціального захисту населення Меморандум про співпрацю.

Сьогодні в Краснопіллі попрощаються із загиблими внаслідок ракетного удару

Сьогодні в Краснопіллі попрощаються із загиблими внаслідок ракетного ударуСьогодні, 31 травня, на Краснопільщині проведуть в останню путь мешканок громади Чепусенко Наталію та Андрієвську Ірину.

Подачу електроенергії в Сумах повністю відновлено

Подачу електроенергії в Сумах повністю відновленоЯк повідомив начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко, подачу електроенергії в Сумах повністю відновлено.

На вулицях Сум з’явилися ще два модульні укриття

На вулицях Сум з’явилися ще два модульні укриттяУ Сумах за сприяння благодійників встановили ще два модульні укриття. Їх надав БФ «Рада Міст» за фінансування БО «Nova Ukraine». Встановили споруди біля Автовокзалу та на вул. Герасима Кондратьєва неподалік скупчення магазинів. Одне може вмістити до 20 сумчан.

У центрі Сум понад 200 містян відновили «вишиванку» на бруківці

У центрі Сум понад 200 містян відновили «вишиванку» на бруківціУ День вишиванки в Сумах закінчили відновлювати найдовшу в Україні «вишиванку», що простягається вздовж вулиці Соборна.

У Сумах встановили 5 модульних укриттів

У Сумах встановили 5 модульних укриттівУ Сумах встановили 5 модульних укриттів. Кожне з таких розраховане на 15-17 осіб та має вартість близько 400 тис. грн.

У Сумах приймають евакуйованих із прикордоння області

У Сумах приймають евакуйованих із прикордоння областіЗа даними департаменту соціального захисту населення, в Сумах для евакуйованих із прикордоння області визначено три будівлі. Минулого тижня безоплатним місцем проживання забезпечили 21 особу (з них 11 дітей), які прибули з Хотінської та Краснопільської громад.

Через щоденні обстріли у Білопіллі зачиняються два мережеві супермаркети

Через щоденні обстріли у Білопіллі зачиняються два мережеві супермаркетиЧерез щоденні обстріли в Білопіллі зачиняються два мережеві супермаркети: «АТБ» працює до 12 травня, а «Аврора» – до 9 травня. Про це, за інформацією Кордон.Медіа, мешканцям повідомили в місцевому чаті.

Змінились позначення навчальних транспортних засобів «У» на «Н»

Змінились позначення навчальних транспортних засобів «У» на «Н»З 4 травня автомобілі, на яких кандидати у водії здійснюють практичну підготовку та складають іспити, позначатимуться по-новому. На цих транспортних засобах зміниться розпізнавальний знак «У» на «Н».

З 1 травня у напрямку Верхнього Піщаного курсує комунальний автобус

З 1 травня у напрямку Верхнього Піщаного курсує комунальний автобусУ Сумах з 1 травня «Електроавтотранс» запровадив в тестовому режимі автобусний маршрут № 60А, який обслуговуватиме напрямок «Центр – В. Піщане».