Інформація для сумчан від мера Олександра Лисенка

07.11.2022 10:08

Інформація для сумчан від мера Олександра ЛисенкаМер м. Суми Олександр Лисенко інформує жителів міста про ситуацію, що склалася станом на 7 листопада 2022 року. За інформацією ОТУ «Суми»,станом на 19:00 учорашнього дня в смузі відповідальності угруповання ворог здійснив удар по Ворожбянській громаді.

Внаслідок обстрілу є руйнування та пошкодження житлових будинків, господарських споруд та інших об'єктів цивільної інфраструктури. Загинула одна цивільна особа, ще одна – отримала поранення.

Через російські терористичні обстріли сьогодні була пошкоджена залізнична інфраструктура на ділянці між Сумами та Конотопом. Учора ввечері автобуси були направлені до станції «Ворожба» для довезення пасажирів потягу «Київ – Суми» до обласного центру.

Також зранку організоване довезення пасажирів, які придбали квитки на потяг «Суми – Київ», з Сум до станції «Ворожба».

Хотінська, Білопільська та Краснопільська громади також були обстріляні ворогом.

Учорашня ніч проти 7 листопада була тихою!

Дякуємо захисникам і захисницям!

Щодо відключення електроенергії:

За інформацією АТ «Сумиобленерго», діють погодинні відключення енергопостачання згідно з графіками. Також імовірні екстрені обмеження споживання, тобто аварійні відключення.

Щодо проходження опалювального сезону:

Наразі є аварійні відключення теплопостачання по 67 будинках. Роботи тривають. Після їх завершення теплоносій буде поданий.

Щодо поширення коронавірусної інфекції:

Сумчани продовжують хворіти на COVID-19. Протягом минулого тижня у Сумах зафіксували 93 нових випадки недуги. Загальна кількість активних хворих наразі становить 447 жителів нашої громади.

У нашій громаді сьогодні продовжується видача гуманітарної допомоги тим же категоріям.

Сьогодні ОСТАННІЙ день видачі продуктових наборів категорії 60-64 роки у таких школах: №1, №9, №15, №17, №22, №27.

Ситуація в галузі інфраструктури міста:

- КП «Міськводоканал» – аварійні відключення відсутні.

- КП «Електроавтотранс» – тролейбуси без автономного ходу курсуватимуть з 5:30 до 9:00, тролейбуси з автономним ходом – протягом дня у відповідності до розкладів (*за умови відсутності відключення електроенергії) до 20:00. Комунальні автобуси надаватимуть послуги з перевезення пасажирів без змін у відповідності до своїх графіків.

За матеріалами: https://www.facebook.com/LisenkoOleksandr