В Україні триває перевірка укриттів: де актуальні укриття в Сумах?

05.06.2023 14:20

В Україні триває перевірка укриттів: де актуальні укриття в Сумах? В Україні наразі перевірили понад 50 тисяч укриттів. Майже п'ять тисяч з них були зачинені, ще майже 12 тисяч — не придатні до використання. Загалом мають перевірити 64 143 укриття по всій країні, - повідомили в МВС. У Сумах актуальна інформація щодо захисних споруд та укриттів розміщена на порталі міської ради.

Після скандальної ситуації в Києві, де 1 червня загинули під час ракетного обстрілу матір та донька через те, що не змогли потрапити до сховища в поліклініці через зачинені двері, по всій країні почали перевіряти укриття. Перевірка ще триває, але вже з’ясувалося, що значна частина укриттів або недоступні, або не можуть бути використані за призначенням.

У Сумах очільник громади Олександр Лисенко опублікував звернення до населення щодо доступності захисних споруд для сумчан під час повітряних тривог. Він підкреслив, що усі об’єкти цивільного захисту, внесені у відповідний реєстр, під час денних та нічних сигналів мають бути відкритими для мешканців міста. Якщо ж двері укриттів зачинені, потрібно відразу телефонувати рятувальникам за номером «101», у поліцію за номером «102» або у відділ «Служба 15-80». Замки будуть зрізані, двері відчинені, а винуватці покарані.

Перелік захисних споруд та укриттів у м. Суми

Актуальна мапа захисних споруд у м. Суми станом на 01.06.2023