Скільки в Сумах бомбосховищ та протирадіаційних укриттів

28.06.2023 09:21

Скільки в Сумах бомбосховищ та протирадіаційних укриттівУ разі надзвичайних ситуацій у Сумах є 19 повністю обладнаних бомбосховищ та протирадіаційні укриття (ПРУ). Про це стало відомо на брифінгу начальника ОВА Володимира Артюха.

За словами міського голови Олександра Лисенка, усього в Сумах є 99 бомбосховищ, із них міських – 41, повністю підготовлені – 19. Як додав міський голова, 50% із цих 19 укриттів повністю обладнані на випадок радіаційної загрози.

«Тривають ремонтні роботи у сховищах комунальної форми власності – школах, садочках, лікарнях, інших приміщеннях. Що стосується облаштування захисних споруд у закладах охорони здоров’я та освітніх закладах, на сьогодні 50% робіт виконано і на 3 місяці розроблено план з облаштування. Щодо бомбосховищ та ПРУ, які розташовані у житловому фонді, вони всі обстежені, тривають ремонтні роботи: підведення води, водовідведення, підведення електрики, вентиляції.

Ми поставили за завдання не збільшення кількості захисних споруд, а збільшення кількості місць розміщення людей. Тривають дообстеження 230 приміщень, які мають 2 виходи і піля певних робіт зможуть використовуватися як укриття. До кінця року кількість людей, які там можна буде розмістити, збільшиться до 100 тисяч.

Також триває дообстеження приватного фонду, зараз працюємо над 5 захисними спорудами, які знаходять на сумських підприємствах, які не працюють», – повідомив очільник міста.

За матеріалами: https://sumypost.com/