Ліквідація наслідків атаки ворожих дронів у Сумах: ситуація на 6 липня

06.07.2023 11:35

Ліквідація наслідків атаки ворожих дронів у Сумах: ситуація на 6 липняШтаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої атакою ворожих безпілотників, провів чергове засідання за підсумками роботи за добу.

Під час засідання вирішили провести у п’ятницю, 7 липня, обстеження пошкодженого майна в буд. №81 та №77Б/2 на вул. Петропавлівській. Присутність власників квартир чи уповноважених осіб – обов’язкова. З собою необхідно мати, за можливості, документи, що посвідчують особу та право власності на нерухомість.

Керівник штабу, заступник очільника Сумської міської ТГ Станіслав Поляков наголосив на тому, що сьогодні – останній день, коли мешканці 3-го під’їзду буд. №81 зможуть потрапити до осель, адже надалі двері до під’їзду закриють до завершення ремонтних робіт. Тож, посадовець закликав власників квартир прийти у визначений час (з 9:30 до 17:30) та забрати потрібні речі. Доступ до решти двох під’їздів буде постійним.

Щодо комунальних послуг, у 1-му під’їзді є вода та світло, у 2-му – вода – є можливість відновлення електропостачання, втім, через зруйновану покрівлю в під’їзді та мокрі стіни цього наразі не роблять.

По загиблих і поранених ситуація не змінилася: три людини та 22 відповідно. У лікарнях залишається четверо постраждалих: двоє (чоловік і жінка) – у стані середньої важкості, готові до виписки, ще двоє – (чоловіки) – у реанімації. стан стабільний, є часткові покращення стану.

У наданому для проживання постраждалих гуртожитку мешкають п’ятеро людей літнього віку. Вони забезпечені харчовими продуктами, засобами гігієни. Організовано триразове харчування. Одна особа з інвалідністю, яка мешкає в гуртожитку, забезпечена необхідним засобом реабілітації (санітарним стільцем). Інші постраждалі мешкають у родичів.

Штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації продовжує свою роботу (школа №2, з 8:00 до 18:00). Телефон: (066)5437677. У штабі постраждалі можуть отримати комплексну інформаційну допомогу, зокрема з питання подання заяв на отримання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна.

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/