На Сумщині продовжують нарощувати фонд захисних споруд

11.07.2023 10:51

На Сумщині продовжують нарощувати фонд захисних спорудПро проведену роботу із облаштування укриттів очільнику Сумщини Володимиру Артюху під час апаратної наради доповів директор Департаменту цивільного захисту ОВА Олександр Милаш.

Як повідомив він, наразі кількість укриттів збільшилася на 136 одиниць, при цьому ємність також зросла – на 3000 місць. Збільшення кількості відбулося значною мірою за рахунок облаштування укриттів у Сумському районі, де додалося 94 об’єкти.

«На виконання рішення РНБО в області проводиться моніторинг нарощування кількості та ємності захисних споруд. За останній час маємо позитивні зрушення в даному напрямку. Продовжується облаштування в тих спорудах, де це ще не було зроблено, включення укриттів до об’єктів комунальної власності, виділення коштів громадами на їх обладнання. Питання не знімаємо з контролю. Роботи в цьому напрямку продовжуємо, забезпечуємо постійний моніторинг і звітність. Головне завдання – 100 % жителів Сумщини мають бути забезпечені укриттями», – зауважив Володимир Артюх.

Директорка обласного Департаменту фінансів Олена Батраченко прокоментувала, що асигнування з місцевих бюджетів на облаштування укриттів значно збільшилися. Всього за цим напрямком за перше півріччя поточного року за рахунок усіх джерел, зокрема коштів місцевих бюджетів, власних фінансових ресурсів бюджетних установ та спонсорської допомоги, передбачено 346,6 мільйона гривень, що майже на 50% більше ніж на попередню звітну дату, зазначила вона.

Крім того, Володимир Артюх також доручив працювати над питаннями забезпечення населення засобами індивідуального захисту та антидотами на випадок виникнення надзвичайних ситуацій хімічного чи радіаційного характеру.

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/