У Сумах постраджалим від атаки дронів визначено суму матеріальної допомоги

04.08.2023 09:38

У Сумах постраджалим від атаки дронів визначено суму матеріальної допомогиДиректор департаменту соціального захисту населення Тетяна Масік під час брифінгу в мерії розповіла про допомогу сім’ям, які постраждали під час атаки ударними дронами 3 липня в Сумах.

Над визначенням потреб постраждалих служби працювали з перших хвилин трагедії. Здебільшого мешканці пошкодженого будинку оселилися у знайомих та родичів. П’ятеро сумчан, серед яких є і особа з особливими потребами, оселилися в гуртожитку і наразі там перебувають. За липень 71,5 тис. грн спрямовано на щомісячну компенсацію за проживання.

Ще 1,9 млн грн підуть на виплату одноразової матеріальної допомоги постраждалим. Розмір виплат визначала спеціальна комісія, беручи до уваги задокументовані пошкодження та проведення оглядів. Так, по 100 тис. грн отримають 12 домогосподарств, по 75 тис. грн – чотири, по 50 тис. грн – п’ять, по 25 тис. грн – п’ять. По 250 тис грн було виплачено трьом сім’ям загиблих.

Як ВПО зареєструвалася 31 людина. Всі вони мають право на відповідну допомогу від держави на проживання. Окрім вищезазначеного, постраждалим допомагали численні благодійні та громадські організації.

За матеріалами: https://sumypost.com/