У Сумах ухвалили рішення про створення військового ліцею

11.08.2023 10:21

У Сумах ухвалили рішення про створення військового ліцеюМіська рада ухвалила рішення «Про створення комунального закладу Сумської міської ради «Сумський міський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І. Г. Харитоненка». Мета відновлення закладу – створення належних умов для розвитку дітей, які мають бажання здобути військові професії, та підготовки їх до державної служби, як військового, так і цивільного спрямування.

Управління освіти і науки має розробити Статут закладу та подати його на затвердження міської ради. А спільно з департаментом фінансів, економіки та інвестицій – вжити заходів щодо фінансового, матеріально-технічного та методичного забезпечення ліцею.

«Ми порахували фінансування, поспілкувалися з педагогічним колективом і дійшли висновку, що необхідно відновлювати історичну справедливість. Наголошую також на тому, що є рішення профільного міністерства щодо утворення в усіх обласних центрах ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, і ми маємо це зробити. Тим паче, що у нас є відповідні традиції. Зрозуміло, що та база, на якій розміщувався Кадетський корпус і яка торік була пошкоджена, зараз не може бути використана, тому ми шукаємо інше приміщення. Також ми сьогодні вже думаємо про відновлення тієї історичної будівлі, де після Перемоги зможемо знову прийняти ліцеїстів. Це буде заклад сумської громади, але там зможуть навчатися жителі всієї Сумщини та інших областей», – зазначив очільник Сумської міської ТГ Олександр Лисенко.

За матеріалами: smr.gov.ua