В Угроїдах поховали 13-річну дівчину, яка загинула через російський обстріл

13.10.2023 10:10

В Угроїдах поховали 13-річну дівчину, яка загинула через російський обстріл12 жовтня в селі Угроїди на Сумщині поховали 13-річну дівчину, яка отримала поранення внаслідок обстрілів армії РФ і померла у "швидкій" дорогою до лікарні.

Будинок з червоної цегли, білий паркан. В цій оселі разом із батьками жила 13-річна Софія Гвоздовська. Калитка, що веде на подвір’я, сьогодні відчинена: люди йдуть прощатися з дівчиною. Дитина загинула від поранення 10-го жовтня, під час російського обстрілу села Угроїди.

«Я йшла з пошти, її зустріла. Вона там ходила, там інтернет, тому що вдома інтернету немає, вона інколи виходила з дівчатами. Зустрілися вони там з дівчатами, спілкувалися. Вона, напевне, нікому й зла не сказала, поганого слова. Батьки дуже її любили», – сказала сусідка загиблої дівчини Марія Тютюник.

В родині Гвоздовських, розповідає сусідка Валентина, було троє дітей. Молодший та старший – сини, Софія ж – єдина донька.

«Це така була дівчинка, завжди усміхнена, такий ангелочок, до всіх привітна, моя онучка ще маленькою з нею здружилася. За що, за що такого янгола? З'явилася в такому місці, не в той час», – розповіла сусідка загиблої дівчини Валентина Чергінець.

Уламок російського снаряду влучив у Софію, коли вона гуляла біля місцевої школи, розповідає сусідка дівчини Тетяна Жижа.

«Стріляли ж по школі. А вона гуляла, дівчина її проводила. Гуляли вдвох. Вона провела її через дорогу, сама пішла додому, а тут прильот. Вона ж не очікувала»,– згадала сусідка загиблої дівчини Тетяна Жижа.

На місці, куди влучив російський снаряд, залишилася вирва. Поруч – у місцевій школі – потрощені вікна та дах. Дівчину намагалися врятувати, повезли у лікарню, розповідає заступник голови Краснопільської громади Василь Лавриненко. Дитина померла у машині «швидкої».

"Шляхом розльоту уламків вона отримала поранення у пахову частину тіла, коли почався обстріл, почала бігти, інший прильот, і вона потрапила під нього", – повідомив заступник голови краснопільської громади Василь Лавриненко.

Поховали Софію на місцевому кладовищі. За два місяці, 10 грудня, їй мало виповнитися чотирнадцять.

За матеріалами: https://suspilne.media/