На Сумщині створять жіночі центри працевлаштування

03.11.2023 09:35

На Сумщині створять жіночі центри працевлаштуванняНа Сумщині створять жіночі центри працевлаштування. Це новий спільний проєкт ЄС та UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення. Центри покликані допомогти мешканкам області здобути економічну незалежність та впевнено керувати своїм життям.

20 жіночих центрів працевлаштування працюватимуть у 4 областях України: Дніпропетровській, Полтавській, Сумській та Миколаївській. На Сумщині створять п’ять: у Шостці, Конотопі, Ромнах, Лебедині та Тростянці.

У цих центрах жінки зможуть:

  • пройти курси прикладних професій, які допоможуть знайти нову роботу;
  • пройти ІТ-курси початкового рівня;
  • отримати послуги карʼєрних радниць з пошуку роботи;
  • відвідувати щомісячні оффлайн та онлайн інформаційні сесії на різноманітні теми, пов’язані з працевлаштуванням;
  • отримати стартові набори для початку власної справи.

Мета жіночих центрів працевлаштування — посилити економічну спроможність жінок, що постраждали від війни, зокрема, внутрішньо переміщених осіб (ВПО), жінок з інвалідністю, постраждалих від гендерно обумовленого та домашнього насильства, жінок, що опинились в складних життєвих обставинах тощо.

Мешканки Сумської області, які потребують допомоги у працевлаштуванні, вже можуть зареєструватися на участь у проєкті заповнивши форму.

Проєкт «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей» впроваджується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення за фінансової підтримки Європейського Союзу в партнерстві з ГО «Інноваційні соціальні рішення».

За матеріалами: https://sumypost.com/