У Сумах будують протирадіаційне укриття у закладі соціального захисту

05.01.2024 10:11

У Сумах будують протирадіаційне укриття у закладі соціального захистуХід будівельних робіт разом з керівником Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, де будується укриття, представниками будівельної організації обговорив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Наразі прийом дітей до закладу призупинено. Вихованці тимчасово перебувають у інших центрах, або ж у біологічних родинах, чи забезпечені сімейними формами виховання. Задля безпечного перебування вихованців у закладі було прийнято рішення побудувати надійне укриття.

Велику допомогу у цьому питанні надали міжнародні партнери: посольство Швейцарії в Україні уклало трьохсторонню угоду на І етап будівництва на понад 7 млн гривень. На ІІ етап будівництва посольство Словацької Республіки надає майже 101 тисячу євро.

З обласного бюджету виділено понад 860 тис грн, які були використані на розробку проектно-кошторисної документації та виконання підготовчих робіт на будівельному майданчику.

«Будується підземне протирадіаційне укриття, яке вміщатиме 100 людей. Це дозволить захистити не тільки вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей, а й дитячого будинку, який розміщений у цьому ж приміщенні. Продовжуємо збільшувати кількість та ємність захисних споруд в області», – зазначив Володимир Артюх.

Також очільник ОВА ознайомився з умовами перебування дітей у центрі соціально-психологічної реабілітації, обговоривши з колективом нагальні питання, повідомили в ОВА.

За матеріалами: https://sumypost.com/