У Липовій Долині відремонтували укриття в школі за 6 млн грн

17.01.2024 10:58

У Липовій Долині відремонтували укриття в школі за 6 млн грнНа облаштування безпечних умов у закладі загальної середньої освіти Липоводолинська громада отримала з державного бюджету субвенцію у розмірі 6,21 млн грн на реалізацію проєкту: «Реконструкція протирадіаційного укриття (ПРУ) по вул. Короленка, 1 смт Липова Долина Роменського району Сумської області».

На умовах співфінансування з місцевого бюджету було виділено 691 000 грн 29 вересня 2023 року було підписано договір з переможцем ТОВ «СОДІ КОМ» та розпочато будівельні роботи.

Фактично будівельні роботи тривали близько 3 місяців. За цей період виконано наступні роботи: проведено вивіз ґрунту на рівень чорнового полу; демонтаж бетонних конструкцій; мурування перегородок армованих з цегли; ґрунтування стін, протяжка цегляно-вапняною сумішшю стін і стелі, шпаклювання, фарбування поверхонь; забетоновано ґанок і східці запасного виходу; здійснена кладка цегляних перегородок та запасного виходу; влаштовано перегородки для санвузлів та міжкімнатні перегородки; монтаж металоконструкції покрівлі запасного виходу; укладання плитки на підлозі; влаштування каналізації, санвузлів; здійснено електромонтажні роботи; облаштовано кімнату для розташування вентиляційної системи; облаштовані санвузли та душові (встановлено сантехніку). Також закуплено систему вентиляції, відкидний пандус, меблі та інше обладнання для захисної споруди.

Загалом використано державну субвенцію у розмірі 5 517 537,88 грн, або 88,85 % від загальної суми, та проведено касові видатки з місцевого бюджету у розмірі 573 380,69 грн. Загальний відсоток виконання робіт 99,9 %, повідомили в Роменській РВА.

За матеріалами: https://sumypost.com/