У Сумах створили петицію проти підвищення вартості проїзду в маршрутках

18.06.2024 09:54

У Сумах створили петицію проти підвищення вартості проїзду в маршруткахЯк стало відомо 15 червня, розпорядженням Сумської міської військової адміністрації з 22 червня вартість проїзду в міських маршрутках Сум становитиме 15 грн, окрім маршруту №51, для якого вартість проїзду становитиме 22 грн. Небайдужі жителі Суми виступили проти такого підвищення та створили відповідну петицію у Єдиній системі місцевих петицій.

Згідно з розпорядженням Сумської міської військової адміністрації встановлена нова вартість пасажироперевезення на міських автобусних маршрутах загального користування, що працюють у звичайному режимі. Згідно з ним, вона становитиме 15 грн за одну поїздку для усіх маршрутів, крім № 51, яким вартість проїзду до с. Піщане встановлена у розмірі 22 грн. Вартість проїзду для учнів початкової школи залишається на попередньому рівні – 5 грн.

Розпорядження вступає в дію з моменту оприлюднення у друкованому медіа, тобто з наступного четверга. Водночас як повідомили у відділі транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг, перевізники ухвалили рішення про застосування нової вартості проїзду з суботи, 22 червня.

Сум’яни виступили проти такого підвищення і створили у Єдиній системі місцевих петицій петицію “Не підвищувати вартість проїзду”, у якій зазначили, що якість надання послуг з пасажироперевезення не відповідає навіть поточній вартості проїзду, незважаючи на обіцяні раніше зміни. Збір підписів під цією петицією розпочався сьогодні, 18 червня, і станом на момент публікації вже є 295 з 250 мінімально необхідних голосів.

Підписати петицію можна за посиланням.