У Старому Селі під Сумами знайшли сміттєзвалища: влада не реагує

09.07.2024 10:01

У Старому Селі під Сумами знайшли сміттєзвалища: влада не реагуєДержавною екологічною інспекцією у Сумській області опрацьовано повторне звернення, яке надійшло на Гарячу лінію Інспекції, стосовно утворення несанкціонованих сміттєзвалищ на території села Старе Село.

Державні інспектори з охорони довкілля Сумської області обстежили територію громади та перевірили стан виконання припису, виданого голові Нижньосироватської ради для усунення низки порушень, виявлених попередньою перевіркою, що була проведена у березні цього року також на звернення громадян.

Встановлено, що припис виконаний частково: у місцях попереднього виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ на момент перевірки знаходились відходи, за що на відповідальну особу Нижньосироватської сільської ради складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 188-5 КУпАП. Також 1 посадову особу сільради притягнуто до адмінвідповідальності за ненадання інформації про виконання припису за статтею 91-4 КУпАП.

Інспекцією надано повторний припис щодо повної ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, у разі невиконання якого Інспекцією буде розглядатися питання щодо обрахунку збитків за засмічення земель, а також матеріали будуть направлені до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування.

Питання залишається на контролі Інспекції.

За матеріалами: https://sumypost.com/