У Сумах перейменували ще 11 об’єктів топонімії включно з вулицею Ковпака

30.07.2024 13:21

У Сумах перейменували ще 11 об’єктів топонімії включно з вулицею Ковпака У Сумській міській раді повідомили, що в Сумах перейменували ще 11 об’єктів топонімії у межах дерусифікації і деколонізації відповідно до розпорядження голови ОВА від 26 липня. Загалом Сумська ОВА перейменувала вже понад 300 об’єктів топонімії в населених пунктах області.

Після перейменування вулиця Донська стала вулицею Семена Сапуна, вулиця Ковпака — вулицею Сумської тероборони, вулиця Чайковського — вулицею Івана Огієнка, вулиця Чекаліна — вулицею Симона Петлюри, міст Прокоф’євський — мостом Свободи, шляхопровід Курський — шляхопроводом Залізничним, шляхопровід Прокоф’євський — шляхопроводом Роменським, сквер «50 років перемоги у Великій Вітчизняній війні» — сквером Перемоги, сквер на Меморіалі загиблим воїнам-інтернаціоналістам — сквером Пам’яті загиблих учасників бойових дій, сквер по вулиці Катерини Зеленко — сквером по вулиці Української Народної Республіки, а сквер по вулиця Ковпака — сквером по вулиці Сумської тероборони.

Також Сумська ОВА порекомендувала демонтувати (вилучити з публічного простору) пам’ятники, пам’ятні знаки та їхні окремі елементи, що містять символіку російської імперської політики. До них належать такі об’єкти на території Сумської МТГ: пам’ятник А. С. Макаренку, братські могили радянських воїнів, монумент «Слава героям Сумщини», меморіальний комплекс «Вічна слава» та пам’ятник С. П. Супруну у Сумах, а також братські могили радянських воїнів та пам’ятники воїнам-землякам у Великій Чернеччині та Піщаному, братська могила радянських воїнів та пам’ятник М. С. Майдану в Пушкарівці, братська могила учасників громадянської війни, Ковбаси А. Я. — першого голови колгоспу, радянських воїнів та пам’ятник воїнам-землякам у Стецьківці. Із цього переліку повністю демонтувати пропонується лише пам’ятник А. С. Макаренку.

За матеріалами інформаційного порталу Сумської міської ради