СумДУ очолив рейтинг найкращих українських вишів від Times Higher Education

16.10.2024 12:21

СумДУ очолив рейтинг найкращих українських вишів від Times Higher Education17 українських вишів увійшли до рейтингу найкращих університетів світу від британського агентства Times Higher Education – World University Rankings 2025. Найвищу позицію серед них отримав Сумський державний університет.

Британська рейтингова агенція оприлюднила результати одного з найвпливовіших рейтингів університетів світу, World University Rankings, у межах Всесвітнього академічного саміту. Усього оцінювали 2095 установ зі 115 країн.

Цього року до рейтингу потрапила рекордна кількість українських університетів – 17 закладів вищої освіти із Дніпра, Івано-Франківська, Києва, Львова, Одеси, Сум, Ужгорода, Харкова та Чернівців. Також рекордною стала кількість українських університетів, які подали заявку для участі в рейтингу, – 55, що на третину більше порівняно з минулим роком.

Найвищу позицію серед українських вишів отримав Сумський державний університет, увійшовши до групи університетів, що посіли місця в діапазоні 801–1000 у світовому рейтингу. Усі інші українські заклади потрапили до групи 1501+.

За методологією Times Higher Education – World University Rankings 2025, діяльність університетів оцінювалась за 18 показниками ефективності, які згруповані в пʼять узагальнених індикаторів: освітня діяльність, дослідницьке середовище, якість досліджень, співпраця з промисловістю та міжнародна відкритість.

За матеріалами forbes.ua