Сумских пограничников в России арестовали на 2 месяца

10.10.2017 09:43

Сумских пограничников в России арестовали на два месяцаПограничников cумского отряда, которые исчезли во время мониторинга границы на Сумщине, в России арестовали на два месяца и, вероятно, избили при задержании. Об этом пишет сайт телеканала «СТС» со ссылкой на сообщение помощника председателя Госпогранслужбы Олега Слободяна в социальной сети Facebook.

В сообщении указывается следующее:

«Прикордонно-представницька зустріч на лінії кордону з приводу того, як двоє українських прикордонників Сумського загону потрапили до рук російських ФСБ-шників завершилася…. нічим.

Російський прикордонник, який прийшов на зустріч, заявив, що він не уповноважений відповідати на запитання та тільки вручив російську версію протоколу про зустріч. Документ формально-сухий та не містить жодних відповідей на питання, які цікавлять українську сторону. Українські прикордонники письмово висловили своє заперечення в зв’язку з порушенням російською прикордонної службою протокольних домовленостей та відверто цинічною позицією.

В той же час обставини «затримання» двох офіцерів російськими прикордонниками потроху вдається вияснити. По-перше, за оперативною інформацією в РФ стосовно українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону та… злісної непокори працівникам правоохоронного органу. Рішення суду – утримання 2 місяці під вартою. Ці обставини наштовхують на думку про те, що наші військовослужбовці буди захоплені силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула лише це підтверджує. Швидше за все, що на офіцерів чиниться психологічний тиск і не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні.

Ще один доказ на користь цієї версії – під час огляду лінії кордону, у місці ймовірної «зустрічі» наших прикордонників були виявлені сліди розташування двох груп які, швидше за все, і захоплювали наших офіцерів.

Державна прикордонна служба спільно з МЗС буде продовжувати вимагати від російської сторони видачі українських прикордонників».

По материалам сайта sts.sumy.ua и facebook.com/oleh.slobodyan/posts/1607901675920292