У Сумах жінка знайшла бойову гранату

29.03.2023 09:58

У Сумах жінка знайшла бойову гранатуНещодавно до поліції надійшло повідомлення від жительки обласного центру про те, що її бабуся знайшла бойову гранату. Як з’ясувалося, літня жінка прибирала за гаражами на вулиці Косівщинській, вирубуючи чагарники та вигрібаючи торішнє листя і траву. Саме там вона і виявила вибухонебезпечний предмет – ручну протипіхотну гранату.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група поліції та фахівці вибухотехнічного відділу ГУНП. Оглянувши знахідку, сапери поліції підтвердили, що це протипіхотна ручна осколкова граната Ф-1, яка була у повністю спорядженому стані і становила реальну небезпеку для оточуючих.

«Незважаючи на невеликі розміри та 60-грамовий заряд вибухівки в середині корпусу, граната дуже потужна і становить серйозну небезпеку для оточуючих. Від вибуху уламки її корпуса розлітаються на десятки метрів та гарантовано вражають людину. Тому виявлений вибухонебезпечний предмет з обережністю був вилучений саперами поліції, переміщений у більш безпечне місце, подалі від людських осель, і знищений за допомогою накладного заряду вибухівки», – розповів т. в. о. начальника вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/