У Сумах вогнеборці приборкали складну пожежу на трансформаторі

15.05.2023 09:44

У Сумах вогнеборці приборкали складну пожежу на трансформаторі13 травня о 13:51 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про загоряння трансформатора на вул. Івана Піддубного в обласному центрі. Про пожежу повідомив випадковий перехожий, який побачив дим та полум’я через паркан. На місце події був направлений черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Вогнем був охоплений трансформатор та покрівля поруч розташованої будівлі на площі до 20 кв. м. Утворилась загроза подальшого поширення вогню на ще три поруч розташованих будівлі підприємств. Ускладнювало гасіння те, що установка була під великою напругою та потребувала відключення відповідними службами, а біля трансформатора лежало багато металевих бочок з невідомою речовиною.

Через значне пожежне навантаження ранг пожежі був підвищений, а на ліквідацію загоряння залучено додаткові сили та засоби 1-ї державної пожежно-рятувальної частини та групи спеціальної пожежної техніки. Для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось до заправляти від пожежного гідранта.

О 20:37 загоряння локалізували, а о 22:10, використавши метод пінної атаки та більше 30 тонн води, повністю ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 6 одиниць спеціальної техніки та 24 чоловіки особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За матеріалами: https://sm.dsns.gov.ua/