У Сумах затримали бізнесменів, які виготовляли електроустаткування для росіян

02.06.2023 10:15

У Сумах затримали бізнесменів, які виготовляли електроустаткування для росіянЗа процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури затримано двох чоловіків за підозрою в пособництві державі-агресору з метою завдання шкоди Україні шляхом добровільної підготовки та передачі матеріальних ресурсів (ч. 2 ст. 28/ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, уродженець Луганської області, який останнім часом проживає на Київщині та є керівником низки комерційних структур, розташованих на тимчасово окупованій території, підтримуючи ідеї проросійської спрямованості, організував постачання матеріальних ресурсів суб’єктам господарювання, що мають пряме відношення до оборонного комплексу держави-агресора. Для реалізації свого злочинного замислу чоловік вступив у змову із сумчанином, який, використовуючи потужності та приміщення власного приватного підприємства у м. Суми, безпосередньо здійснював виробництво необхідного електроустаткування.

Відтак, діючи за попередньою змовою, сумчанин виготовив п’ять електростартерів до залізничного транспорту з двома комплектами документів про походження їх начебто з рф, а луганчанин домовився із посередником про подальше переміщення товару через державний кордон України поза встановленими пунктами пропуску на територію рф та отримання за це коштів. Правоохоронці затримали обох чоловіків після передачі електростартерів посереднику. Наразі їм вже повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/