Подробиці загибелі батька та його 4-річного сина внаслідок обстрілу Білопілля

19.06.2023 09:27

Подробиці загибелі батька та його 4-річного сина внаслідок обстрілу БілопілляЗагибель 4-річного хлопчика та його батька унаслідок артобстрілу окупантами центральної частини м. Білопілля на Сумщині – розпочато досудове розслідування

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивство (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 18 червня 2023 року, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, окупанти упродовж дня з території російської федерації з артилерії обстрілювали центральну частину м. Білопілля Сумського району. Унаслідок обстрілу загинув 4-річний хлопчик та його 38-річний батько, які перебували на вулиці.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області, повідомила Сумська обласна прокуратура.

Загиблим чоловіком виявився оперуповноважений сектору кримінальної поліції відділення поліції № 1 (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції старший лейтенант поліції Роман Бабенко, повідомила Поліція Сумщини.

За матеріалами: https://sts.sumy.ua/