Двійнята, приречені на смерть: подробиці трагедії на Сумщині

27.06.2023 09:43

Двійнята, приречені на смерть: подробиці трагедії на СумщиніМинулого тижня область сколихнула шокуюча звістка: в селі Терешківка Сумського району 40-річна жінка народила двійню в сараї, де й залишила немовлят помирати. Подробиці цієї надзвичайної події – читайте у матеріалі.

У пресслужбі Сумської обласної прокуратури нам розповіли, що йдеться про досить благополучну родину. Ми зв’язалися з директоркою школи-філії Садівського ліцею в с. Терешківка Людмилою Стриж. Зі слів Людмили Михайлівни, в родині жінки – троє дітей: два сини та донька. Всі вже повнолітні. Найменша в минулому році закінчила школу, пише Ваш шанс.

«У нас навчалися всі троє дітей, ніяких зауважень ніколи не було ані до учнів, ані до їх батьків, – каже співрозмовниця. – І хлопці, і дівчинка виховані, навчалися старанно, завжди чисті, охайні, ввічливі. А ще – добре вдягнені та забезпечені всім необхідним для всебічного розвитку. Мама ніколи не працювала – займалася дітьми та домашнім господарством. Тримала сімейний тил. Батько – завжди поруч, завжди з ними. Велика сім’я!»

Після повномасштабного вторгнення, як повідомляє обласна прокуратура, мати з донькою евакуювалися за кордон, а в березні нинішнього року повернулися додому. Батька в селі не було – він перебуває на заробітках в іншому місті України.

Оскільки жінка на момент повернення була вагітною, що свідчило про подружню зраду, вона всіляко приховувала свій стан від оточуючих. А коли прийшов час народжувати, у жахливий спосіб позбулася небажаних дітей від небажаної вагітності: народила їх у сараї, накрила дошками та залишила помирати. Сама ж пішла до будинку…

Проте через деякий час тіла новонароджених почули собаки. Одна тварина витягла дитинку з-під дощок і потягла вулицями села, врешті-решт принісши на подвір’я місцевого мешканця. Той, розгледівши собачий «трофей», був шокований: перед ним – понівечений трупик немовляти. Чоловік повідомив про жахливу знахідку до поліції.

Правоохоронці прибули на місце події і почали шукати горе-матір, обходячи будинок за будинком. Залишався самісінькій кінець села, останні кілька хат. Вже й не сподівалися на якийсь результат. Аж раптом побачили – вулицею біжить ще один собака з іще одним немовлям у пащі! Значить, дітей було двоє! Слід привів до сараю одного з обійсть. Там поліцейські і знайшли горе-матір…

Стан здоров’я блідої і знесиленої жінки був загрозливим: домашні пологи в антисанітарних умовах викликали тяжкі ускладнення. Мешканку Терешківки відправили до реанімаційного відділення Сумського обласного перинатального центру, де її стан стабілізували лікарі.

Як повідомила обласна прокуратура, діти були народжені ще 8 червня. А собаки їх витягли на вулицю лише 15 числа. Тобто немовлята цілий тиждень пролежали під дошками в сараї, повільно вмираючи?.. Тим часом життя покидало і матір: її стан стрімко погіршувався після пологів. Та за медичною допомогою вона не зверталася.

Поки підозрювана перебуває в медичному закладі, вирішується питання про вручення їй підозри й обрання запобіжного заходу, повідомляє Сумська обласна прокуратура.

Продовжується досудове розслідування за фактом умисного вбивства матір’ю своїх дітей (ст. 117 КК України).

За матеріалами: https://sumypost.com/