Закуповували медичні товари за завищеною ціною: посадовцям Сумської ОВА оголосили підозри

03.08.2023 09:31

Закуповували медичні товари за завищеною ціною: посадовцям Сумської ОВА оголосили підозриСлідчі Сумського районного управління поліції за матеріалами працівників Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом Окружної прокуратури міста Суми повідомили про підозру колишньому начальнику Управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації та його заступниці за зловживання службовим становищем яке призвело до збитку на суму 4,3 млн гривень.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що на той час начальник Управління охорони здоров’я, вступивши у злочинну змову зі своєю заступницею, яка також виконувала повноваження голови тендерного комітету, організували закупівлю медичних товарів за завищеною вартістю. Зокрема, використовуючи спрощену процедуру закупівлі, підозрювані, попри наявність вигідніших та очевидно виграшних пропозицій, уклали договір на постачання медичного обладнання з товариством з обмеженою відповідальністю, яке запропонувало одну з найвищих цін за обладнання.

Відтак для медичних закладів було придбано кисневих концентраторів на 18 мільйонів 981 тисяч гривень. Згідно з офіційною документацією усього їх було закуплено 513 штук, вартість одного становила 37 тисяч гривень. Однак відповідно до висновку експерта ринкова вартість ідентичного виробу станом на дату укладання договору поставки складала 28 тисяч 680 гривень. Відтак різниця на закупівлі вказаного медичного обладнання складає 4 280 472, 00 гривень.

Наразі службовцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем». Досудове розслідування триває.

За матеріалами: sumypost.com