У Сумах пасажир намагався втекти на автівці, поки патрульні були зайняти нетверезим водієм

24.08.2023 16:09

Пасажир намагався втекти від патрульнихУ Сумах пасажир намагався втекти від патрульних на автівці під час оформлення адмінматеріалів на водія, повідомляє Патрульна поліція Сумської області.

Подія сталася на проспекті Михайла Лушпи. Патрульні зупинили водія BMW, який небезпечно маневрував на проїжджій частині. І 27-річного водій, і 28-річний пасажир автівки мали ознаки алкогольного сп’яніння.

Поки водій проходив огляд на місці зупинки, відчайдушний пасажир раптом сів за кермо та поїхав із місця події, але за кількадесят метрів його зупинив інший екіпаж патрульних, який був поруч. Від проходження огляду на місці зупинки та в закладі охорони здоров’я чоловік категорично відмовився. Інспектори з’ясували, що права керування чоловік не має, але протягом року вже притягувався до відповідальності за керування в стані сп’яніння.

Під час огляду водія алкотестер зафіксував позитивний результат — 0,72 проміле алкоголю. Інспектори склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП. А на пасажира патрульні склали адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування) та ч. 2 ст. 130 (Керування транспортним засобом з ознаками сп’яніння, вчинене повторно протягом року) КУпАП.

За матеріалами: facebook.com/sumypolice