Сумчанка втратила 236 тисяч гривень, намагаючись купити криптовалюту

22.07.2024 15:30

Сумчанка втратила 236 тисяч гривень, намагаючись купити криптовалютуЗа минулі вихідні шахраї виманили у чотирьох жителів Сумщини 328 тисяч гривень, повідомляє відділ комунікації Національної поліції Сумської області. Одна з жертв шахраїв перевела їм понад 236 тисяч.

До поліції звернулась 39-річна жінка та повідомила, що втратила велику суму грошей. Зі слів заявниці, вона отримала в месенджері повідомлення від представників одного з розважальних сервісів із пропозицією заробляти кошти, ставши їхнім онлайн співробітником. Погодившись, потерпіла під приводом купівлі криптовалюти зі своєї банківської картки перерахувала на номери банківських рахунків, вказані невідомими, майже 237 тисяч гривень, після чого «роботодавці» перестали виходити на зв’язок. Поліція розпочала кримінальне провадження за цим та іншими фактами шахрайства.

Правоохоронці закликають максимально уважно та критично ставитися до будь-яких пропозицій додаткового заробітку в інтернеті та ніколи не виконувати вказівки незнайомих осіб, пов’язані з переведенням коштів!

За матеріалами su.npu.gov.ua