На Сумщині депутат з родичкою-підприємицею привласнили понад 1,5 млн бюджетних коштів

24.07.2024 13:15

На Сумщині депутат з родичкою-підприємицею привласнили понад 1,5 млн бюджетних коштівНа Сумщині судитимуть депутата однієї з міських рад Сумської области та підприємицю, які організували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків бойових дій, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області. Вони привласнили понад 1,5 млн грн шляхом службового підроблення та легалізували одержане злочинним шляхом майно.

Слідство встановило, що у 2022 році між начальник Дочірнього підприємства, який також є депутатом однієї з міських рад, та Сумська обласна військова адміністрація уклали договір на заміну віконних та дверних блоків у багатоквартирних житлових будинках Сумського району, пошкоджених через обстріли російськими військовими.

Після цього начальник Дочірнього підприємства залучив до ремонтних робіт свою родичку, яка реалізувала йому віконні та дверні металопластикові блоки за завищеною ціною як директорка ТОВ, а потім вже як ФОП здійснювала технічний нагляд на об’єкті та підписала акти виконаних робіт.

Експерти дійшли висновку, що у такий спосіб начальнику Дочірнього підприємства за пособництва своєї родички вдалося заволодіти 1 млн 553 грн, виділеними на ліквідацію наслідків бойових дій. Ці кошти обвинувачені перерахували низці підконтрольних суб’єктів господарювання, щоби легалізувати. Крім того, під час обшуку в депутата вилучили 450 патронів, 4 корпуси гранат та 4 запали, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Обвинувальні акти щодо обвинувачених слідчі Національної поліції вже скерували до суду за процесуального керівництва прокуратури.

За матеріалами Відділу комунікації поліції Сумської області