На Сумському прикордонні вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину російської ракети Х-59

25.07.2024 14:53

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину російської ракети Х-59Отримавши повідомлення про ворожу ракету, яка впала у лісі на прикордонні з росією та не вибухнула, що надійшло на лінію 102, мобільна група відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області вирушила на місце падіння, де поліцейські сапери успішно знешкодили та знищили надзвичайно небезпечний снаряд.

Небезпечну знахідну вибухотехніки ідентифікували як рештку та бойову частину російської авіаційної ракети класу «повітря – земля» Х-59 «Овод». За словами начальника відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігоря Черняка, бойова частина цієї ракети важить понад 280 кілограм. Після знешкодження авіаційний снаряд за допомогою важкої техніки вивезли з лісу та відправили на спеціальний полігон, де знищили шляхом підриву.

Це вже далеко не перша ракета цього типу, яку довелося знешкоджувати і знищувати поліцейським саперам. Подібних ракет, що не розірвалися, за роки повномасштабної війни на Сумщині виявили і знищили щонайменше десяток.

Громадянам слід пам’ятати, що у випадку виявлення будь-яких боєприпасів, підозрілих предметів, схожих на боєприпаси чи їх рештки, а особливо бомб, БПЛА різних типів, ракет або їх залишків в жодному разі не варто підходити до них, торкатися та проводити з ними будь-які маніпуляції. Замість цього про всі вибухонебезпечні знахідки треба повідомляти в поліцію, зателефонувавши на лінію 102. Сапери поліції прибудуть на місце та знешкодять знайдений вибухонебезпечний предмет.

За матеріалами facebook.com/policesumy