Поліція та СБУ затримали сумчанина, якій підпалив автомобіль військових

07.10.2024 15:05

Поліція та СБУ затримали сумчанина, якій підпалив автомобіль військовихУ Сумах правоохоронці затримали чоловіка, який на замовлення підпалив автомобіль військових, погодившись на пропозицію вчинення злочину за грошову винагороду під час пошуку роботи. Чоловіка викрили поліція та СБУ, йому загрожує до 8 років за ґратами.

За даними слідства, 44-річний мешканець обласного центру під час пошуку роботи в Telegram погодився на пропозицію замовника за грошову винагороду здійснювати підпали військових авто. На виконання цього завдання підозрюваний вночі 2 жовтня 2024 року, використовуючи легкозаймисту суміш, підпалив автомобіль військовослужбовця ЗСУ, який був припаркований у дворі сумської багатоповерхівки. Авто вигоріло вщент, також вогонь перекинувся на сусідні транспортні засоби, відтак було пошкоджено ще дві автівки цивільних.

За результатом комплексу оперативно-розшукових заходів оперативники управління карного розшуку ГУНП в Сумській області та представники Управління СБУ в Сумській області встановили особу підпалювача та затримали його в порядку ст. 208 КПК України.

Зловмиснику вже повідомили про підозру за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, а також умисному знищенні майна шляхом підпалу (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України). Відносно чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

За матеріалами facebook.com/policesumy