На Сумщині начальницю поштового відділення засудили до 5 років позбавлення волі

10.10.2024 15:49

На Сумщині начальницю поштового відділення засудили до 5 років позбавлення воліДо 5 років позбавлення волі засуджено начальницю пересувного поштового відділення, яка привласнювала кошти, повідомляє Сумська обласна прокуратура. Публічне обвинувачення стосовно жінки підтримав Білопільський відділ Сумської окружної прокуратури.

У ході слідства встановили та довели в суді, що обвинувачена з червня 2023 року по лютий 2024 року, отримавши від підлеглих кошти, які люди, в тому числі й пенсіонери, сплачували за комунальні послуги чи земельний податок, не оприбутковувала їх, а забирала собі. За вказаний період жінка заволоділа понад 130 тисяч грн. Отримані злочинним шляхом кошти жінка витрачала на погашення заборгованостей, які в неї були у фінансових установах.

За вироком суду першої інстанції обвинувачену визнано винною в привласненні коштів та легалізації доходів та засуджено до 5 років позбавлення волі за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури