Сумська міська рада відзвітувала про ліквідацію наслідків удару «Шахедами» 21 жовтня

21.10.2024 13:51

Зранку в понеділок, 21 жовтня, ворог завдав масованого авіаційного удар по обласному центру, спрямувавши ударні БпЛА житловий сектор та об’єкти критичної інфраструктури Сум. Попередньо постраждалих внаслідок атаки немає.

Мобільний штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розпочав роботу на місці події о 13:00. Як повідомив керівник робіт із ліквідації наслідків Станіслав Поляков, є пошкодження в мікрорайонах Лука і Пришиб. Попередньо, це декілька будинків у приватному секторі (БпЛА впав на городі одного з будинків) і дитячий садочок. На щастя, дітей у закладі не було, адже там немає укриття, тому вони навчаються дистанційно. Працівники навчального закладу, які в момент удару були в приміщенні, залишилися неушкодженими. У провулку Пришибський пошкоджено газогін, через що без газу залишились чотири будинки.

Департамент інфраструктури міста та ГО «Проліска» у провулку Пришибський видають власникам пошкоджених будинків будівельні матеріали для закриття пошкоджень. Волонтери ГО «Проліска» допомагають проводити відповідні роботи.

Представники штабу видають для заповнення заяви на обстеження майна. Для подання заяви необхідно мати з собою копії паспорта особи, реєстраційного номера облікової картки платника податків, а також документів, що засвідчують право власності на майно, та технічного паспорта. Попередньо треба звернутись до поліції за номером 102 аби зафіксувати факт пошкодження майна.

За матеріалами Сумської міської ради