Як заробити на відгуках в інтернеті

13.10.2022 13:18

Як заробити на відгуках в інтернетіВідгуки про різні товари та послуги залишають усі бажаючі зазвичай прямо на тих же майданчиках, де ці товари та послуги пропонуються. Але є також і спеціальні агрегатори відгуків, де зібрані враження величезної кількості користувачів з усіх куточків світу. Подібні агрегатори пропонують не просто ділитися відгуками, а й отримувати за це гроші, і сьогодні ми вам розповімо, як заробити на відгуках в інтернеті.

Коли люди купують товари або замовляють послуги на різних сайтах, вони не мають змоги особисто перевірити їхню якість. Тому вони шукають відгуки від тих, хто вже встиг зробити покупку або користувався послугою. У відгуках користувачі розповідають, що їм сподобалося або не сподобалося під час купівлі або використання товару, а також видають вердикт про те, чи рекомендують вони іншим звертатися в конкретну компанію або купувати конкретний продукт/послугу.

Написання дійсно інформативного та корисного відгуку потребує чимало часу та зусиль, тому мало хто готовий докладно описувати свій досвід покупок чи замовлень онлайн. У результаті для залучення якомога ширшої аудиторії користувачів до написання відгуків і були свого часу придумані різні способи монетизації цього процесу.

Найпростіше заробити на відгуках, розміщуючи їх на спеціальних агрегаторах, про які вже згадувалося вище. Там автори відгуків отримують гроші за перегляди, а тому намагаються писати розгорнуто та докладно, даючи читачам максимум інформації для здійснення (або недздійснення) покупки чи замовлення. Чим більше переглядів, тим вищий заробіток, тому важливо знати, як саме писати відгуки, які хотілося б прочитати.

Пишіть про дійсно затребувані товари або послуги, компанії чи фахівців

Чим популярніший і популярніший об’єкт вашого відгуку, тим більше у вас буде потенційних читачів. Щоби зрозуміти, які саме товари та послуги мають попит, спробуйте пошукати статистику продажів у різних тематичних нішах або проаналізуйте тренди в пошуку, а також тренди на тому майданчику, на якому плануєте залишити відгук.

Пишіть правду

Найкращі відгуки — реальні. Тобто вам потрібно писати про ті товари або послуги, які ви дійсно купували. Будьте правдиві у своїх текстах, не прикрашайте реальність, але й не згущуйте фарби. Пам’ятайте, що ваші відгуки мають бути корисні людям і намагайтеся не забувати про важливі аспекти купівлі або використання товару/послуги.

Робіть фото та відео

Чому люди шукають відгуки? Тому що самі не мають можливості до покупки «помацати» товар власними руками. І їм потрібно не тільки почитати про ваші враження, але й побачити максимально докладно те, як товар виглядає в реальності, як ним користуватися тощо. Ось чому для дійсно хороших відгуків потрібні якісні фотографії з високою роздільною здатністю або, що ще краще, відео.

Пишіть досить часто та багато

Якщо ви хочете дійсно щось заробляти на відгуках, вам потрібно писати їх багато та часто. Тим паче, що деякі агрегатори відгуків мають певні ліміти, і за відсутності активності автора впродовж деякого періоду всі його зароблені гроші (або бали, які потім конвертуються в гроші) можуть «згоріти».

Скажемо відверто, заробити на відгуках зазвичай можна небагато. Тож як основний подібний заробіток розглядати, ясна річ, не можна. Але для підтримки деяких невеликих потреб, скажімо, оплати інтернету чи мобільного зв’язку, зароблених грошей цілком вистачає. Втім, хтось може заробляти й набагато більше.

Справа в тому, що рівень заробітку може залежати від якості та обсягу написаного тексту, кількості переглядів та позитивних оцінок відгуку. Як правило, усі агрегатори, які дають змогу авторам відгуків монетизувати свою працю, мають мінімальні суми виведення зароблених коштів, а виводити гроші зазвичай можна на електронні гаманці.

Які ще є варіанти заробітку на відгуках, окрім роботи з агрегаторами? Ви можете спробувати писати відгуки на замовлення. Якщо якась компанія чи бренд хоче підвищити популярність чи покращити свою репутацію в інтернеті, вона звертається по допомогу до фрілансерів зі спеціальних бірж, які за гроші пишуть відгуки на будь-які теми та в будь-якій кількості.

Ви можете стати таким фрілансером і брати замовлення на написання відгуків, але щоби саме вас обрали виконавцем, вам, найімовірніше, знадобиться надати приклади раніше написаних відгуків або посилання на свої сторінки в соціальних мережах. Також від вас можуть вимагати виконати якесь тестове завдання, абипереконатися у якості вашої роботи.

У наш час практично жодна покупка в інтернеті не здійснюється без попереднього вивчення відгуків, тому потреба в нових відгуках постійно зростає. Тож ви можете спробувати свої сили в заробітку на них у будь-який момент.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7363