Що робити своїми руками на продаж? Тренди 2023 року

20.10.2022 16:28

Що робити своїми руками на продаж? Тренди 2023 рокуІдея побудувати бізнес на продажі різного хендмейду здається дуже привабливою, особливо зараз, коли на вибір є безліч торгових онлайн-майданчиків. Однак, щоби досягти успіху, важливо підібрати товари, які будуть мати попит у покупців, тому сьогодні ми з вами дізнаємося, що робити своїми руками на продаж у 2023 році для гарного заробітку.

При виборі тієї чи іншої ідеї для бізнесу на рукоділлі потрібно насамперед орієнтуватися на власні навички та доступні матеріали для хендмейду, адже пропонований на продаж товар завжди має бути виготовлений якісно. Крім того, орієнтуйтеся на те, яким хочете бачити свій заробіток - регулярним або періодичним.

Для постійного заробітку найкраще, звісно, вибирати для продажу ті товари, які мають попит завжди, незалежно від трендів конкретного року. Але, з іншого боку, якщо вам усе ж таки вдасться «зловити» тренд, то ви зможете швидко наростити популярність і прибуток, що надалі стане гарною підмогою для розвитку бізнесу на хендмейді.

Як саме можна знайти ідеї для потенційно затребуваних у 2023 році виробів ручної роботи? Насамперед спробуйте ретельно вивчити тренди на тих майданчиках, де хочете продавати свої товари, щоби зрозуміти, що подобається саме цільовій аудиторії даних майданчиків. А також вивчіть статистику запитів у пошукових системах, щоби визначити, за якими темами зростає інтерес інтернет-користувачів. Ну а ми вже підібрали вам кілька ідей, які обіцяють бути трендовими в хендмейді у 2023 році.

Уніформа для бьюті-майстрів

Бьюті-майстер повинен виглядати презентабельно, щоби приваблювати клієнтів, а цьому якнайкраще сприяє якісно пошита уніформа з індивідуальним дизайном. Так що якщо ви вмієте шити, ви можете зайнятися пошиттям такої уніформи на замовлення. Або ви можете надавати послуги з брендування стандартної уніформи, виконуючи друк по тканині, розпис або вишивку.

Текстильні органайзери

Текстильні органайзери, які можна повісити на стіну, останнім часом особливо мають попит, адже вони легкі, компактні та мобільні. Такі органайзери можуть бути цікаві батькам маленьких дітей, мешканцям орендованих квартир, малосімейок або кімнат у гуртожитках.

Вігвами для дітей або тварин

І, знову ж таки, ідея для тих, хто вміє шити. Стильні та симпатичні вігвами сьогодні дуже популярні та очікується, що попит на них не спаде й у 2023 році. Так що виготовлення вігвамів може стати саме тим бізнесом на хендмейді, який приноситиме непоганий дохід.

Піжами для всієї родини

Різні піжами для дітей та дорослих можна знайти, звичайно ж, у звичайних магазинах. Але саме у виробах ручної роботи можна втілити різні побажання, так що майстри, які вміють шити піжами вручну, не залишаться без клієнтів у 2023 році. Особливий інтерес останнім часом у публіки викликає будь-який одяг у стилі family look, у тому числі піжами.

Сумки-шопери ручної роботи

Усвідомлене споживання та турбота про навколишнє середовище — тренд останніх років, і все, що допомагає людям слідувати йому, користується популярністю. Зокрема йдеться про шопери, які можна шити вручну та прикрашати, скажімо, розписом чи вишивкою.

Амігурумі

В'язані іграшки люблять і діти, і дорослі. Їх можна робити в стилі якихось відомих персонажів або у вигляді всіляких звірят. Як правило, подібні вироби для вільного продажу робити досить ризиковано, а на замовлення — можна.

Прикраси для сумок, рюкзаків та валіз

Багажні бирки, підвіски, нашивки, декоративні ланцюжки, брошки - ось лише деякі варіанти затребуваних авторських прикрас ручної для сумок, рюкзаків та валіз. Ваші вироби можуть бути виготовлені з текстилю, шкіри, дерева, пластику, металу, намистин, полімерної глини та їх усіляких поєднань. При цьому ви можете зосередитися на якомусь одному дизайні або тематиці й робити прикраси для вільного продажу або можете працювати за індивідуальним замовленням

Мило ручної роботи

Мило ручної роботи не здає своїх позицій. Але воно має бути по-справжньому унікальним. А ще можна пропонувати своїм покупцям тверді шампуні, які виготовляються за схожим принципом. Не забудьте подбати про привабливу упаковку, бажано, крафтову, щоби ваше мило подобалося цільовій аудиторії ще більше.

Авторські прикраси

Прикраси ручної роботи з авторським дизайном ніколи не виходять із моди. І ви можете робити своїми руками сережки, кольє, браслети, шпильки, віночки, кільця та різні інші вироби, використовуючи практично будь-які техніки та матеріали. Зазначимо, що особливо затребуваними можуть бути прикраси, які використовуються для фотосесій, тому має сенс спробувати свої сили саме в цьому напрямку.

Товари для домашнього затишку

Різні органайзери та кошики, інтер'єрні іграшки та статуетки, ключниці, кухонні дошки, підставки, рушники та прихватки, подушки, пледи, підхвати для штор, вази та горщики для квітів – усе це в тій мулта іншою мірою актуально завжди, а тому й у 2023 році можна розраховувати на гарний попит для подібних товарів. Головне - використовуйте актуальні техніки роботи, матеріали та декор, щоби «потрапити» в переваги широкого кола покупців.

Своїми руками на продаж у наш час можна робити практично все, що завгодно, питання полягає лише в тому, чи це вигідно. Тому навіть найкласніші ідеї товарів обов'язково «прораховуйте», аналізуючи не лише попит, а й рівень конкуренції, собівартість, ціну та, зрештою, прогнозований прибуток.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7368