Що подарувати на Новий рік клієнтам

12.12.2022 14:36

Що подарувати на Новий рік клієнтамНапередодні Нового року власники компаній або самозайняті професіонали часто замислюються над тим, як можна привітати клієнтів із цим святом. Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися, що що подарувати на Новий рік клієнтам і як саме це краще зробити.

Навіщо взагалі вручати новорічні подарунки клієнтам? Будемо максимально чесні – заради вашої ж вигоди, хоч і не матеріальної. Обдаровуючи клієнтів нехай навіть невеликими презентами, ви показуєте, що вони важливі для вас, і тим самим підвищуєте їхню лояльність. Плюс надалі починає спрацьовувати «сарафанне радіо», коли клієнти розповідають про ваші подарунки своїм знайомим та у соціальних мережах.

Ідеї подарунків тут можуть бути різними, і багато залежатиме як від специфіки вашого бізнесу, так і від вашого бюджету. Пропонуємо до вашої уваги кілька найпоширеніших варіантів, розрахованих насамперед на масового клієнта.

Новорічні солодощі

Невеликий розписаний вручну пряник, симпатичний пакетик з маршмеллоу, шоколадна фігурка у вигляді символу року, що наступає, - все це і багато іншого може виступити в ролі новорічного подарунка для клієнта. Звичайно ж, у подарунку обов'язково має бути відображений фірмовий стиль компанії, наприклад, це може бути логотип чи фірмові кольори в оформленні.

Брендовані невеликі сувеніри

Брелки, календарики, магнітики, ручки, блокнотики – варіанти хоч і банальні, але вони ніколи не втрачають своєї актуальності, якщо подарунків має бути багато. Просто додавайте такий сувенір до кожної покупки або замовлення, що буде зроблено в останні передноворічні дні.

Ялинкові прикраси

Дуже тематичний подарунок до Нового року для клієнтів. Звісно ж, якщо вам потрібно привітати багато клієнтів, вибирайте прикраси з не дуже складним, але бажано індивідуальним дизайном, який допоміг би асоціювати подарунок саме з вашою компанією.

Знижки

Подарунок, який не вимагатиме від вас великих витрат, натомість допоможе налаштувати клієнтів на подальшу взаємодію. Запропонуйте до кожної покупки або замовлення невелику приємну знижку, яку можна оформити у вигляді друкованого або онлайн-флаєра. Час дії знижки виберіть на власний розсуд, наприклад, це може бути «мертвий» сезон, коли покупок або замовлень зазвичай мало.

Подарувальні сертифікати

Дарувати клієнтам новорічні сертифікати має сенс, якщо їхній середній чек зазвичай високий. При цьому, як правило, встановлюються певні умови для отримання такого подарунка, оскільки вручити сертифікати всім, ясна річ, не вийде.

Набір пробників продукції

Якщо ви не просто хочете привітати клієнтів з Новим роком, а ще й плануєте познайомити їх з новою продукцією, набір пробників може стати відповідним варіантом. Головне - приділити більше уваги оформленню, щоб відчувалася новорічна атмосфера.

Листівка з привітаннями

Звісно, ексклюзивна, щоб клієнти могли асоціювати її з вашою компанією. Останнім часом особливо популярними є новорічні листівки з авторськими ілюстраціями, виконаними на замовлення.

До речі, навіть якщо ви не спілкуєтеся з клієнтами особисто, а, скажімо, продаєте товари онлайн, ви можете робити подарунки до Нового року, вкладаючи їх у посилки із замовленнями. Тут все залежить від середнього чека ваших клієнтів: можна додати в посилку міні-листівку і пару смачних цукерок, а можна доповнити замовлення якимось безкоштовним товаром з вашого асортименту.

Масові клієнти зазвичай не розраховують на подарунки від компаній та брендів, а тому навіть найбанальніші варіанти йдуть на «ура». Але коли мова заходить про досить вузьке коло постійних клієнтів, то справа ускладнюється і потрібно вже враховувати і специфіку бізнесу, і «стаж» ваших ділових відносин.

Безкоштовна послуга, суттєва знижка на наступне замовлення або, скажімо, презентабельний подарунковий бокс - все це може в цьому випадку підійти для подарунка клієнту, з яким ви співпрацюєте вже давно. А також тут можуть стати у нагоді популярні варіанти ділових подарунків партнерам.

Привітання клієнтів із Новим роком – важлива частина корпоративної культури бізнесу будь-якого масштабу. І підійшовши до вибору подарунків з усією відповідальністю і без зайвої метушні, ви напевно зумієте не тільки заробити «плюсики» у свою корпоративну карму, але і справді порадувати у свято тих, без кого ваш бізнес просто не існував би.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7408