Як стати інтернет-маркетологом

05.01.2023 14:11

Як стати інтернет-маркетологомСьогодні у сфері IT вибір професій просто величезний, що легко дозволяє знайти саме свій шлях практично кожному, хто цього забажає. Наприклад, про те, як стати інтернет-маркетологом, ми розповімо вам докладніше зараз.

Хто такі інтернет-маркетологи? Якщо сказати коротко, це такі фахівці, завданням яких є реклама товару чи послуги в інтернеті. Це може бути реклама в соціальних мережах, у блогах та на різних сайтах, реклама через e-mail розсилки, реклама в пошуку тощо.

Головне завдання будь-якого інтернет-маркетолога — підштовхнути інтернет-користувача до придбання саме його товару або замовлення саме його послуги. Для цього подібному фахівцеві необхідно дуже добре розуміти поведінку користувача, знати свою цільову аудиторію і вміти знайти саме те місце й той час, де майбутній покупець побачить рекламу і здійснить потрібну дію — клікне на кнопку «Купити», зателефонує в компанію або залишить свою контактну інформацію для подальшої взаємодії.

Єдиного списку того, що має знати та вміти інтернет-маркетолог, а також єдиного переліку його посадових обов’язків нині немає, тому в різних компаніях ця позиція може передбачати різне коло завдань. Але якщо говорити про найпоширеніші варіанти, то типова вакансія інтернет-маркетолога зазвичай вимагає від кандидата:

  • володіти технічним інструментарієм усім каналів залучення покупців чи клієнтів;
  • вміти аналізувати результати роботи та на їхній основі будувати подальшу рекламну стратегію;
  • знати основи пошукового просування та оптимізації, роботи в графічних редакторах, написання рекламних текстів;
  • вміти комплексно вести e-mail розсилку;
  • вміти побудувати рекламну стратегію та скласти контентний план для різних каналів залучення аудиторії.

Крім того, кандидату в інтернет-маркетологи, як правило, потрібно вміти працювати з популярними CMS (системами керування сайтами), добре знати англійську мову, володіти основами HTML та CSS, а також основами оптимізації контенту для пошукового просування.

Зрозуміло, за короткий термін вивчити все це й одразу стати затребуваним фахівцем із високою зарплатою не вийде, що б не обіцяли у своїй рекламі різні IT-курси. Але якщо ви дійсно хочете стати інтернет-маркетологом і готові витратити на це час і сили, то у вас усе вийде.

Щоб отримати базові знання, ви можете пройти відповідні курси в будь-якому зручному форматі або зайнятися самоосвітою. Якщо ви взагалі нічого не знаєте про сферу інтернет-маркетингу, курси будуть кращим вибором, оскільки в цьому випадку інформація подаватиметься добре структурованою, а рівень складності підвищуватиметься поступово.

Шукайте такі курси інтернет-маркетингу, які дадуть вам змогу не лише освоїти теорію, а й на практиці закріпити отримані знання. Особливо добре, якщо ви будете практикуватися на реальних проєктах, які надалі зможуть стати частиною вашого портфоліо й допоможуть продемонструвати ваш професіоналізм при майбутньому працевлаштуванні.

Коли ви добре знатимете базу інтернет-маркетингу, ви зможете визначитися, яку спеціалізацію вибрати для себе. Наприклад, ви можете стати PPC-фахівцем, таргетологом, SMM-фахівцем, SEO-фахівцем або лінкбілдером, а також можете сконцентруватися на певних рекламних майданчиках, відточуючи свої навички в конкретній галузі.

Інтернет-маркетолог може працювати в спеціалізованому агентстві, у відділі маркетингу будь-якої компанії або як самостійний спеціаліст-фрілансер. Рівень заробітку може сильно варіюватися залежно від обраної сфери діяльності, регіону та рівня професіоналізму: молодші фахівці (джуніори, джуни) отримують, звичайно ж, менше, ніж їхні колеги з більшим досвідом за плечима (сеньйори).

Пам’ятайте, що інтернет-маркетологу дуже важливо мати такі якості, як креативність, аналітичний склад розуму, ініціативність, відповідальність, посидючість, комунікабельність, здатність обробляти великі обсяги інформації, а також своєрідне чуття, яке допомагає знаходити тренди в інтернеті та застосовувати їх на благо поточного проєкту. Цим якостям вас не навчать на курсах, але ви можете постійно розвивати їх у собі самостійно, щоб зрештою стати справді добрим фахівцем, за можливість працювати з яким битимуться ейчари провідних компаній!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7298