Як вести свій Telegram-канал

06.01.2023 13:18

Як вести свій Telegram-каналОстаннім часом не можна не помітити, наскільки зросла роль відомого месенджера Telegram у поширенні різної інформації. І тому все більше користувачів цього месенджера замислюються над тим, щоб почати вести власні канали. Як це зробити? Ми розповімо, як вести свій канал у Telegram.

З технічної точки зору створення каналу в «Телеграмі» не є складним. Для цього в програмі натисніть на іконку створення нового повідомлення (у вигляді ручки) і виберіть у списку опцію «Створити канал».

Придумайте ім'я каналу, за бажанням зробіть короткий опис. Натисніть «галочку» і далі виберіть тип вашого каналу - публічний або приватний. На закінчення для публічного каналу ви можете задати посилання, за допомогою якого користувачі зможуть знаходити ваш канал і підписуватися на нього.

У десктоп-версії «Телеграма» створити канал теж дуже просто. Для цього натисніть на іконку меню («бургер») і виберіть у меню «Новий канал». Далі дії будуть аналогічні вищеописаним.

Публічні канали у «Телеграмі» можна знаходити через пошук самого месенджера, а також посилання на них можна розповсюджувати будь-якими бажаними способами. Це робить такі канали важливим засобом комунікації і просування для найрізноманітніших видів бізнесу, а також для некомерційних проектів.

Але що саме потрібно публікувати на своєму каналі? Які види та формати контенту використовувати, щоб зацікавити цільову аудиторію та набрати багато передплатників? Варіанти можуть бути різними.

Наприклад, ви можете публікувати класичні текстові пости, присвячуючи їх якимось важливим для вас чи вашого проекту темам. При цьому якщо тесту дуже багато, його можна ділити на шматочки і публікувати поступово. Також можна скористатися спеціальними сервісами для публікацій у «Телеграмі», такими як telegra.ph.

Також ви можете публікувати фото та відео — як у будь-якій соцмережі чи блозі. Тематика і формат фото- та відеоконтенту на вашому каналі можуть бути різними. Наприклад, ви можете додавати фото продукції, фото- та відеовідгуки, скріншоти, інфографіки та багато іншого.

Враховуйте лише, що довгі та «великі» відео для «Телеграма» не підходять. Ваше відео має бути досить коротким і займати не надто багато місця на носії. Також враховуйте, що користувачі найімовірніше переглядатимуть ваше відео, використовуючи мобільний інтернет, де трафік може бути обмежений.

Голосові та відеоповідомлення в месенджерах не дуже популярні при приватному спілкуванні, а ось для публічних каналів вони дуже навіть підходять. Їх можна використовувати для неформального спілкування, невеликих репортажів, відповідей на якісь запитання підписників. Використання такого контенту дозволяє створити ефект живої комунікації, зближує вас із аудиторією та дає можливість продемонструвати свою експертність.

Добре бажано при цьому хоча б коротко описувати, про що саме ваше повідомлення. Так підписники зможуть вирішити, наскільки їм важливо прослухати чи переглянути вашу публікацію якнайшвидше.

Прямі етери — ще один варіант наповнення Telegram-каналу. Використовувати їх можна з тією самою метою, як і на інших майданчиках. При цьому власнику каналу доступний досить широкий стандартний функціонал управління етером. Етер можна проводити з увімкненою камерою, в режимі подкасту, з демонстрацією екрану тощо. При цьому аби заздалегідь повідомити підписників про майбутній етер, можна зробити анонс зі зворотнім відліком, а під час етеру можна підключати або відключати користувачів.

Ведення каналу в «Телеграмі» має свої особливості, але загалом це такий самий майданчик для популяризації свого бізнесу чи проекту, як і інші онлайн-платформи. А отже, тут теж потрібен і грамотний контент-план, і взаємодія з аудиторією, і створення по-справжньому якісних публікацій. Тому наполегливо рекомендуємо ретельно продумати стратегію роботи з каналом ще до його запуску, аби надалі він приніс вам тільки користь.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7428