Контентні фотозйомки для соцмереж: що це і навіщо потрібно бізнесу?

06.03.2023 16:58

Контентні фотозйомки для соцмереж: що це і навіщо потрібно бізнесу?Сьогодні все частіше різним компаніям потрібні гарні унікальні бізнес-фото для розміщення у соціальних медіа. Для цього компанії самі намагаються фотографувати товари чи процес надання послуг або ж звертаються до професіоналів у цій сфері. Сьогодні ми розповімо вам про те, чим специфічні контентні фотозйомки для соцмереж, а також кому і навіщо вони потрібні.

Погодьтеся, в наші дні сфера SMM розвивається дуже швидко, і уявити якусь компанію без сторінки чи спільноти хоча б в одній із популярних соціальних мереж практично нереально. Ось тільки мало просто завести аккаунт, щоб залучати через соціальні медіа покупців та замовників, а потрібно ще й регулярно наповнювати свою сторінку або спільноту унікальним тематичним контентом, включаючи і фотоконтент.

Звісно, нині на фотостоках можна знайти досить багато готового тематичного матеріалу для різних цілей, але він не буде унікальним. Зі свого боку відзнятий власними силами «на коліні» візуал є індивідуальним, але він може виявитися непривабливим для потенційних клієнтів бізнесу і ніяк не сприяти отриманню прибутку. В результаті затребуваність послуг з професійного фотографування бізнес-контенту для соцмереж постійно зростає.

Контентна зйомка спеціально спрямована на отримання не тільки красивого, а й відповідаючого цілям інтернет-маркетингу фотоконтенту. Контентна фотосесія для бізнесу не може бути спонтанною, а має бути ретельно підготовлена. Як правило, для такої зйомки ціла команда професіоналів заздалегідь займається розробкою концепції, а також вибором локацій і реквізиту, після чого укладаються договори з усіма необхідними підрядниками і проводиться безпосередньо фотосесія.

Оскільки контентна зйомка вимагає серйозної підготовки, за одну сесію потрібно зробити відразу кілька десятків кадрів, щоб потім протягом місяця або більше використовувати їх у соціальному профілі при необхідності. Для цього зазвичай контент-менеджери у співпраці з фотографами заздалегідь розробляють контент-план, а також вибирають, що і як має бути знято, щоб це принесло користь компанії або бренду.

Фотозйомка для соцмереж може бути предметною, модельною або іміджевою. Предметна зйомка має на меті показати товар у всій красі, під час модельної фотосесії демонструються можливості використання товару або процес надання послуги, а іміджева фотозйомка потрібна, щоб показати цінності бренду.

Для просування в соціальних мережах бізнесу потрібні всі види контентної зйомки, щоб потім використовувати отримані матеріали в оформленні профілю, публікаціях, історіях тощо. Формат фотосесії вибирається щоразу в залежно від конкретних завдань, а потім підбирається команда виконавців задуманого.

Великі компанії з високим бюджетом на розкрутку в соцмережах часто можуть дозволити собі утримувати спеціальний відділ, який займатиметься виключно створенням брендового фотоконтенту, в тому числі і для соціальних медіа. Також подібні компанії можуть на постійній основі співпрацювати з якоюсь однією контентною студією, що за потреби може взяти на себе всі турботи з виготовлення не лише фото, а й текстових матеріалів, що використовуються в SMM.

Якщо бюджет на просування в соціальних мережах досить скромний, то перераховані вище варіанти можуть не підійти. Але можна вийти з ситуації, разово найнявши професійного фотографа і орендувавши фотостудію, в якій є зал або кілька залів, призначених саме для контентних зйомок. У чому полягатимуть особливості такого підходу?

Грамотний вибір фотографа та студії для контентної зйомки відіграє в цьому випадку головну роль. Так, потрібен фахівець, який займається відповідним саме в конкретній ситуації видом зйомок: «предметники» знають найбільш вдалі з погляду продажів ракурси та світлові схеми, імідж-фотографи допоможуть донести до аудиторії потрібний tone of voice, а майстри портретних зйомок вміють домогтися від моделей потрібних емоцій чи поз.

Що стосується вибору контентної студії, то нею може бути в принципі будь-яка класична фотостудія, де обладнана зона або кілька зон для предметної фотозйомки і є інтер'єрні зали або куточки в бізнес-тематиці для зйомок із моделями. Як правило, у подібному випадку в студії є різні фони для предметних фотосесій, є в наявності найрізноманітніший реквізит для знімків, а також гарне природне освітлення та додаткове світлове обладнання, зокрема лайт-бокси.

Фотоконтент власного виробництва для соцмереж дозволяє компаніям виглядати в очах цільової аудиторії актуально, стильно та унікально, а також наочно продемонструвати товар, послугу чи особливості співробітництва. При цьому отримані матеріали можуть стати в нагоді в оформленні власних сторінок у соціальних мережах, в публікаціях, «сториз», «хайлайтсах», в рекламних оголошеннях і т.п. Ось чому безперечно варто приділити увагу питанню проведення контентних фотозйомок будь-якому бізнесу, який хоче успішно просуватися в соціальних медіа.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7475