Як назвати магазин у Instagram

27.06.2023 16:54

Як назвати магазин у InstagramНа перший погляд здається, що назва для магазину в популярній соціальній мережі Instagram не така вже й важлива, але насправді вона задає потрібний настрій, формує позитивне перше враження про сторінку і, звичайно ж, допомагає підвищувати продажі. Про те, як назвати свій магазин в Instagram, мова докладніше піде далі.

Онлайн-магазини в Instagram сьогодні дуже популярні, адже саме в цій соціальній мережі нині «зависає» величезна кількість інтернет-користувачів у всьому світі. І хоча інсташопи (від англ. Instagram + shop) не мають функціоналу повноцінного інтернет-магазину, як показує практика, вони можуть бути вельми успішними.

От тільки новачкам, звісно, доводиться досить важко: щоб продавати в «Інстаграмі», потрібно не просто створити бізнес-сторінку та наповнити її фотографіями товарів, а ще й активно просувати її. А ще потрібно підібрати відповідну назву, яка запам'ятається аудиторії, зробить магазин впізнаваним і допомагатиме в просуванні.

Щоб це зробити, треба поламати голову над варіантами. Хтось, наприклад, вирішує назвати магазин своїм ім'ям, але ця ідея є дуже сумнівною, якщо тільки ім'я вже не є розкрученим брендом. Хтось, зі свого боку, вибирає для магазину дуже «закручену» назву, але якщо вона взагалі не пов'язана з пропонованими товарами, то це теж невдала витівка.

Ось чому при неймінгу магазину в «Інстаграмі» слід враховувати кілька основних правил, які допоможуть знайти хорошу назву.

Оригінальність

Придумати нік для магазину в «Інстаграмі» сьогодні набагато складніше, ніж на зорі появи інсташопів, оскільки всі найвдаліші варіанти давно зайняті. Але все ж таки потрібно постаратися проявити оригінальність і підібрати для свого магазину нік, який виділить вас серед решти облікових записів.

Асоціативність

Назву інсташопа дуже бажано робити такою, щоб вона відразу ж асоціювалася у потенційних покупців з тими товарами, які продаються в магазині. Також важливо співвіднести назву магазину з ціновою політикою та його позиціонуванням на ринку.

Легкість сприйняття та запам'ятовування

У назві інстаграм-магазину не слід використовувати незрозумілі цільовій аудиторії абревіатури та скорочення, безліч цифр і дефісів, якісь складні слова. Важливо, щоб назва була також не надто довгою та зручно читалася. А ще врахуйте, що літери кирилиці, які неоднозначно транслітеруються у латиниці, краще не використовувати.

Грамотно обраний нік для інстамагазину підкаже потенційним покупцям, що ви серйозно підходите до справи. Намагайтеся підібрати щось, що буде легко читати і що не буде викликати негативну реакцію. А також спробуйте під час пошуку відповідної назви використовувати один або кілька нижченаведених прийомів.

Позначити місце для здійснення покупок

Ви можете використовувати у своїй назві такі слова для позначення простору для здійснення покупок, як room, shop, land, city, town, world, market, point, store, grossery, island, house, station, space, lavka, prostor, город, bazar, mir, tochka тощо.

Позначити цільову аудиторію

Якщо ваш інсташоп призначений для певної групи користувачів, вкажіть це в назві. Наприклад, ви можете позначити вік та стать покупців, яким будуть цікаві ваші товари, а можете вказувати професію чи рід занять.

Передати концепцію магазину в назві

Дуже добре, якщо в назві вашого магазину в «Інстаграмі» якось обігруватиметься його концепція. Наприклад, якщо магазин торгує товарами з розряду «все по 100», то можна так і назвати його — vsepo100.

Використовувати гру слів, співзвуччя, протиріччя та помилки

Для інсташопа вдалу назву може допомогти скласти якась гра слів, використання співзвуччя, рим, ритмів, протиріч, навмисних орфографічних помилок, друкарських помилок тощо. Це покращує запам'ятовування назви, привертає увагу і піднімає настрій.

Використовувати генератори назв

Якщо самостійно впоратися з вибором назви для інсташопа не виходить, можна спробувати попрацювати з онлайн-генераторами, які на основі ключових слів, що описують магазин, пропонують можливі варіанти. Серед таких сервісів можна назвати, наприклад, Namelix та Namestation.

Підбір назви для магазину в Instagram багато в чому схожий на вибір назви для звичайного інтернет-магазину, але тут вам не потрібно платити за доменне ім'я і ви маєте можливість змінити нік, якщо він набридне або не допомагатиме у продажах. Однак все ж краще з самого початку поставитися до цього питання серйозно і докласти максимум зусиль для роботи над відповідною назвою, щоб вона набула популярності та сприяла успіху магазину.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7568