Як заробляти в TikTok: популярні способи монетизації облікового запису

05.10.2023 16:30

Як заробляти в TikTok: популярні способи монетизації облікового записуTikTok у наші дні є одним із найпопулярніших майданчиків для заробітку, адже тут щодня проводять час сотні мільйонів людей, які можуть дивитися рекламу, купувати товари, замовляти послуги тощо. Про те, як заробляти в TikTok і які є популярні способи монетизації облікового запису, мова докладніше піде далі.

Користувачі TikTok вже давно навчилися конвертувати свою популярність серед глядачів у гроші. Тут заробіток може бути як непрямим, і прямим. Непрямий метод заробітку полягає в тому, що ви просто використовуєте «Тік Ток» як додатковий канал розкрутки себе або своєї компанії / бренду, а основна ваша діяльність може здійснюватися в інших сферах.

Наприклад, багато фахівців заявляють про себе в TikTok, щоб розповісти потенційним клієнтам, які послуги вони можуть виконати, а магазини використовують майданчик як додаткову вітрину, де розповідають про переваги своїх товарів, демонструють їх у всій красі тощо. Крім того, часто популярні автори виступають партнерами певних брендів чи компаній та отримують відсоток від залучених покупців чи клієнтів за допомогою реферальних програм.

Прямий метод заробітку передбачає, що гроші вам приносить саме ваш обліковий запис у цій соцмережі. Але яким саме чином? Давайте з’ясуємо.

Насамперед запам'ятайте, що офіційної партнерської програми, як у YouTube, тут немає, а тому отримувати гроші безпосередньо за перегляди викладених відео у «Тік Тоці» не вийде. А також не надійтесь на популярну в наш час схему «заробітку» на виконанні завдань: ви, звісно, можете спробувати дивитися відео, ставити лайки і писати коментарі за гроші, проте навряд чи отримаєте за це суттєву суму, а ось на шахраїв «нарветесь» запросто.

У результаті, роздумуючи, як заробляти безпосередньо в TikTok, можна вибрати якийсь (або навіть кілька) з наступних варіантів.

Співпраця з брендами для розміщення реклами

Якщо ваш обліковий запис популярний, а ви маєте авторитет серед аудиторії, то розміщуючи рекламу, замовлену іншими блогерами або різними брендами, ви можете добре заробити. Якихось конкретних обмежень щодо кількості підписників, лайків чи переглядів у цьому випадку немає, а також немає ні верхньої, ні нижньої межі вашого потенційного доходу.

Все буде залежати від тематики вашого облікового запису та того, які саме бренди ви можете зацікавити. Також рівень вашого заробітку залежатиме, зрозуміло, від популярності ваших роликів.

Сам формат рекламування продуктів або послуг може бути різним. Наприклад, це може бути класичний продакт-плейсмент, коли ви явно не вказуєте, що ролик рекламний, але в кадрі ненав'язливо демонструється товар або послуга, що рекламується. Також ви можете зняти повноцінний рекламний огляд або можете зняти ігровий ролик, в якому продукція, що рекламується, буде частиною сюжету.

Отримання донатів за свої відео

Такий вид заробітку в TikTok не можна назвати таким вже прибутковим, але якщо ваші відео «чіпляють» аудиторію, ви можете попросити глядачів допомогти вам розвивати обліковий запис далі за допомогою добровільних внесків. Щоправда, ви повинні при цьому розуміти, що в даному випадку ніяк не вдасться регулювати розмір чи кількість донатів: оскільки внески добровільні, ви не можете змусити ваших глядачів платити вам.

Платний доступ до облікового запису

Якщо ви маєте якісь цінні знання або навички, ви можете ділитися інформацією, стягуючи з бажаючих плату за це. У TikTok, наприклад, є можливість зробити обліковий запис приватним і таким чином регулювати доступ глядачів до перегляду ваших відео: розвивайте основний обліковий запис, залучайте аудиторію і пропонуйте платний доступ до другого облікового запису, де можна буде переглянути ролики з якоюсь дійсно цікавою або корисною інформацією.

Ведення чужих облікових записів (продюсування)

Якщо ви вправні у створенні контенту для TikTok, вмієте просувати облікові записи або знаєте, як допомогти власникам заробити на своїх відео, ви можете взяти на собе ведення чужих облікових записів, отримуючи за це гроші. Такий спосіб заробітку в «Тік Току» є одним із найпопулярніших, адже щодня та щогодини в соцмережі реєструються нові автори, яким дуже знадобиться допомога у здобутті популярності.

Ви можете як повністю вести чужі проекти «під ключ», так і виконувати лише одне завдання. Наприклад, популярними послугами є написання сценаріїв для роликів TikTok, зйомка роликів за готовими сценаріями, складання контент-плану для акаунту та багато іншого.

Продаж облікового запису

«Розкручений» обліковий запис у TikTok може бути вельми «ласим шматочком», за який при продажі дадуть досить пристойну (або навіть навпаки дуже непристойну) суму. Виставити свій профіль на продаж можна на різних онлайн-дошках оголошень або біржах, а також розмістити оголошення про продаж можна на своїх же сторінках в інших соцмережах.

Чому сьогодні всі хочуть стати тіктокерами? По-перше, звичайно, тому що ця платформа дозволяє відчути себе справжньою знаменитістю незалежно від того, чим займаєшся. А по-друге, справа в грошах, причому часом дуже й дуже чималих. І тепер ви знаєте, які є основні способи монетизації профілю в TikTok, і зможете вибрати для себе найбільш підходящий варіант .

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7639