УТП для майстра з нарощування вій: яким воно має бути?

05.02.2024 15:25

УТП для майстра з нарощування вій: яким воно має бути?Якщо ви майстр-лешмейкер і хочете залучати більше клієнтів, вам просто необхідно мати своє УТП — унікальну торгову пропозицію. Саме воно дозволить вам виділитися серед конкурентів та перемогти у боротьбі за увагу цільової аудиторії. Ми розповімо, яким може бути УТП для майстра з нарощування вій.

Послуга нарощування вій має сьогодні велику популярність, і це означає, що майстер-лешмейкер у наші дні точно не залишиться без роботи. Однак є й зворотний бік медалі: висока затребуваність подібної б'юті-послуги призвела до того, що ніша в деяких випадках дуже насичена і конкуренція просто зашкалює, особливо коли йдеться про великі міста.

Втім, навіть у маленьких містах теж може працювати не один десяток майстрів у цьому напрямку, а отже розслаблятися в жодному разі не можна, якщо не хочете програти у конкурентній боротьбі. І вам обов'язково знадобиться правильно і чітко сформульована унікальна торгова пропозиція.

У сучасних умовах основний канал залучення клієнтів для лешмейкерів — соціальні мережі. Так що розміщувати своє УТП вам доведеться, швидше за все, на своїй сторінці, в групі, на каналі і т.д. Вам необхідно подумати, чим саме ви зможете вигідно виділитися на тлі конкурентів , і вказати це в описі, у «шапці» профілю або в «закріплених» публікаціях.

Що може стати вашим УТП як лешмейкера?

Швидкість виконання роботи

Клієнтка під час нарощування вій змушена лежати практично нерухомо протягом щонайменше 2 годин, а в деяких випадках — 3 або навіть 4 години. Це досить сильно втомлює, і до майстрів, які вміють нарощувати вії швидко без втрати якості, записуються на місяці вперед. Підкресліть, що можете зробити нарощування швидше за інших майстрів у вашому місті, і це буде вашим великим «плюсом».

Незвичайні ефекти

Використання в процесі нарощування різних технік та прийомів моделювання погляду дозволяє майстрам-лешмейкерам отримувати незвичайні ефекти, які нерідко стають трендовими. Якщо ви вмієте виконувати затребувані ефекти, які ваші конкуренти ще не освоїли, це може стати вашим УТП.

Свій кабінет/студія

Майстри з нарощування вій, що працюють самостійно, приймають клієнток, як правило, у салонах краси та у спеціально обладнаних кабінетах, рідше — вдома. Окремий добре обладнаний б'юті-кабінет чи студія — це важлива конкурентна перевага, особливо якщо він розташований зручно для ваших потенційних клієнток і якщо обслуговування проводиться індивідуально (багатьом клієнткам до душі, коли нікого, окрім них та майстра, немає поблизу, коли немає сторонніх звуків або запахів від інших б'юті-процедур).

Нестандартний час запису

Якщо ви можете запропонувати клієнткам нестандартний час запису на процедуру, скажімо, пізній вечір, то це може стати вашою унікальною торговою пропозицією. Ті клієнтки, які не можуть потрапити до майстра з нарощування вій у звичайний робочий час, будуть раді знайти лешмейкера, що погодиться виконати процедуру, скажімо, після 18:00 або навіть 19:00.

Нестандартні можливості оплати

Оплату за послуги лешмейкери часто приймають готівкою, в той час як онлайн-оплата або оплата банківською картою через платіжний термінал у багатьох випадках неможлива. Якщо ви можете запропонувати клієнткам кілька варіантів оплати послуг, у тому числі нестандартних, це стане вашим УТП.

Програма лояльності

Для більшості майстрів із нарощування вій важливо не просто залучити кожну нову клієнтку, а й перевести її в розряд постійних. Насамперед для цього потрібно, звісно ж, якісно та професійно виконувати свою роботу, але стимулювати лояльність можна і потрібно ще й за допомогою різних бонусів, подарунків, знижок. Подумайте, що ви могли б запропонувати клієнткам як бонус за постійні візити, і розкажіть про це у себе в соціальних мережах — вийде відмінне УТП.

Робота з матеріалами певних брендів

Якщо ви використовуєте в роботі якісні матеріали певних брендів, у яких є гучне ім'я у вашій ніші, то обов'язково вказуйте це, паралельно розповідаючи і показуючи у своїх публікаціях, чим саме так вирізняються обрані вами матеріали. І, звичайно, щоб ефект не вийшов зворотним, матеріали дійсно повинні мати позитивну репутацію як серед клієнток, так і серед майстрів.

Як бути, якщо не вдається придумати УТП для майстра з нарощування вій? Не поспішайте засмучуватися. Спробуйте натомість згадати «болі» своїх клієнток і придумайте, як їм допомогти. Можливо, ви вже чули від клієнток, з якими проблемами вони стикалися в інших майстрів, можливо, вони навіть прямо вам говорили про те, чим саме ви краще за конкурентів.

Наприклад, у вас може бути дуже фотогенічна студія, де клієнткам так і хочеться сфотографуватися на згадку з гарними віями, щоб потім викласти знімок у соцмережах; можливо, у вас дуже хороша зручна кушетка, де не затікає спина від довгого лежання, а можливо, саме у вас у студії чи кабінеті комфортний мікроклімат і клієнткам не доводиться страждати від спеки чи холоду, задухи або кондиціонера, що постійно дме. Ще, можливо, ви пропонуєте різні приємні дрібниці на знак турботи про клієнток, такі як чиста питна вода, сухі та вологі серветки тощо.

Якщо подібних розмов з клієнтками у вашій практиці поки не було і якщо ви все ще не знаєте, чим вигідно відрізняєтеся від конкурентів, спосіб знайти своє УТП все одно є. Для цього спробуйте «прошерстити» різні інтернет-форуми, а також пошукати відгуки про досвід нарощування вій у інших майстрів. Ви точно зможете виявити, чим найчастіше незадоволені клієнтки, і поставити собі в «плюс» те, що ви так не робите.

Сформулювати унікальну торгову пропозицію завжди досить складно, особливо коли здається, що все вже давним-давно зроблено до вас. Але якщо нічого не пробувати зробити, то і результату не буде, тому обов'язково намагайтеся, записуйте варіанти, що приходять в голову, і тестуйте на практиці: поведінка вашої цільової аудиторії допоможе вам зрозуміти, чи на правильному ви шляху.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7728