Про що знімати «рілс» лешмейкеру?

04.06.2024 15:05

Про що знімати «рілс» лешмейкеру?У сучасних умовах лешмейкери (майстри з нарощування вій), як правило, залучають потенційних клієнтів за допомогою соціальних мереж, а один із найкращих способів підняти тут свою популярність – це регулярно викладати «рілс» (або аналогічні короткі ролики). Давайте сьогодні з'ясуємо, про що знімати «рілс» лешмейкеру, щоб потрапити в «реки».

Навіть у невеликих містах конкуренція серед майстрів-лешмейкерів досить висока, а що вже казати про мегаполіси. У соцмережах усіх майстрів відокремлює один від одного буквально один «свайп», і потрібно чимось «чіпляти» свою цільову аудиторію, щоб звернути її увагу саме на себе, чим-небудь запам'ятатися та виділитися.

В даний час жанр коротких відео можна вважати найбільш споживаним видом розважального, комерційного та освітнього контенту в інтернеті, і тому логічно саме за допомогою «рілс» або аналогів («шортс», «тік ток») привертати увагу користувачів, збільшувати охоплення, нарощувати кількість підписників і зрештою збільшувати клієнтську базу.

Загалом люди йдуть до соцмережі спочатку зовсім не для покупок чи замовлень послуг. Першочергова їхня мета – «вбити» час. Вони гортають стрічку рекомендацій «рілс» і шукають, що б «зачепило» їх погляд і змусило хоч ненадовго зупинитися. Зазвичай є всього близько 3 секунд, перш ніж користувач прийме рішення, чи хоче він дивитися ролик до кінця. І в ці секунди потрібно встигнути зацікавити його заголовком, креативним монтажем, візуалом чи несподіваними діями у кадрі саме вашого «рілсу».

Якщо ви займаєтеся нарощуванням вій, вашою цільовою аудиторією, ясна річ, будуть дівчата та жінки різного віку. У них можуть бути різні інтереси та уподобання, вони можуть мати різне уявлення про вашу послугу, і вам потрібно підібрати теми та ідеї роликів «рілс» так, щоб вони могли підійти і тим, хто тільки замислюється, а чи не зробити собі вії, тим хто вже точно хоче цю послугу, але не знає, до кого звернутися, і тим, хто вже давно з вами.

Про що саме вам можна знімати «рілс» як лешмейкеру? Ось кілька загальних категорій:

  • лайфстайл;
  • ваші роботи;
  • корисні поради для клієнтів та майстрів;
  • огляди на використовувані матеріали та інструменти;
  • розважальні ігрові ролики на злобу дня;
  • моменти професійного зростання (навчання, професійні події);
  • особисті б'юті-хаки.

Кожна з цих категорій має своє призначення. Наприклад, лайфстайл потрібен, щоб викликати до вас довіру цільової аудиторії не тільки як до майстра, але і як до людини. І якщо ви в «рілсах» час від часу ділитиметеся якимись особистими історіями (але все одно пов'язаними з вашою професійною діяльністю, звісно), то ви створите у потенційних клієнтів відчуття, що вони вас уже добре знають, а знайомим людям довіряти легше .

Якщо знімаєте лайфстайл, то зробіть цикл «рілсів» про те, як прийшли у професію, що спонукало вас саме до такого вибору, якою ви бачите свою місію. Якщо ви майстер-початківець, діліться в «рілсах» інформацією про те, як розвиваєтеся. Ваш work/life баланс також можна показати, щоб продемонструвати аудиторії, що ви жива людина, яка може стикатися з різними життєвими ситуаціями.

«Рілси» з прикладами робіт у стилі «до/після» дозволять цільовій аудиторії наочно побачити, як зміниться їхня зовнішність, якщо вони виберуть саме вас. Також вони покажуть потенційним клієнтам, які ефекти ви робите, яка між ними різниця, як виглядають різні види нарощування на різних очах тощо.

Корисні поради для клієнтів та майстрів представляють вас як експерта. Потенційним клієнтам дуже важливо бачити і знати, що ви добре знаєтеся на нарощуванні вій, багато знаєте і вмієте, є не просто рядовим майстром, а ще й авторитетом. У таких «рілсах» ділитеся, наприклад, рекомендаціями щодо підготовки до процедури, догляду за віями після нарощування, вибору ефектів, використання тих чи інших матеріалів та інш.

Огляди інструментів, матеріалів, технік, що використовуються також демонструватимуть вашу експертність. А ще можете знімати оглядові «рілси» вашого місця роботи. Знімайте кушетку, візок, окремі елементи інтер'єру та загальні плани; люди повинні уявляти себе в цьому просторі і він має їм подобатися.

Гумористичні «рілси», що розповідають про типові ситуації з життя лешмейкера більше орієнтовані, звичайно, на колег по індустрії, але можуть бути цікавими і клієнтам. Зрозуміло, у таких відео клієнти жодним чином не мають висміюватися. А якщо гумор і стосується клієнтів, то він не повинен бути образливим.

Наприклад, часто лешмейкери знімають «рілси» про запізнення клієнтів. Тема і справді актуальна, проте будьте дуже обережні, щоб ті, хто дійсно у вас любить спізнюватися, могли посміхнутися під час перегляду, а не вважати себе приниженими.

Ролики на тему вашого професійного росту будуть корисні, щоб показати аудиторії, що ви не стоїте на місці, а розвиваєтеся, крокуєте в ногу з часом і можете запропонувати їм найсучасніший досвід. Плюс, подібні ролики допоможуть вам показати, чому за ваші послуги потрібно платити добрі гроші. Якщо берете участь у професійних конференціях та мітингах, якщо відвідуєте чемпіонати та виставки, якщо виступаєте спікером на тематичних заходах, знімайте про це «рілси», щоб підвищити свою цінність в очах ЦА.

Якщо говорити про «рілси» з вашими б'юті-хаками, то вони лише опосередковано мають відношення до теми нарощування вій, проте їх все одно корисно знімати, щоб завоювати або підтвердити свій професійний авторитет. Очікується, що лешмейкер як фахівець б'юті-сфери добре розбирається і в цілому в питаннях краси, стилю та естетики, тому ролики про макіяж, догляд за шкірою, фарбування або корекцію брів, догляд за тілом або ще про щось подібне, можна в невеликих публікувати на своїх сторінках.

«Рілси» - корисний інструмент безкоштовного просування в соціальних мережах (якщо, звісно, ви робите їх самі), і тепер ви знаєте, якими можуть бути їхні теми, якщо ви нарощуєте вії. Озброюйтеся цими ідеями, беріть у руки телефон і прямо зараз починайте знімати: можливо, саме цей ролик стане по-справжньому вірусним і принесе вам підписників, які перетворяться на реальних клієнтів.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7823